Foci

Dzsudzsák gólpasszal debütált

Az orosz bajnokság felsőházi rájátszásában a Dinamo Moszkva a magyar játékos közreműködésével ikszelt a CSZKA Moszkva otthonában.

Nagyon fontos márkőzést játszott egymással az orosz labdarúgó-bajnokság két jelenlegi dobogósa. A 34. forduló előtt a 2. helyen álló, 60 pontos CSZKA Moszkva a harmadik, 58 pontos Dinamót fogadta.

A vendégeknél először szerepelt a kezdőben Dzsudzsák Balázs, aki az Anzsi Mahacskalát hagyta ott a moszkvaiak kedvéért. Éppen az Anzsi ellen játszott egy hete a Dinamo, akkor a két klub megállapodása értelmében nem léphetett pályára a magyar válogatott középpályás.

Most viszont kezdő volt a Dinamóban, Voronin és Kokorin mögött küzdött a rendkívül erős, és egyben gazdag CSZKA ellen, amely csapat az első tavaszi meccsen 2-2-es döntetlent ért el a Zenit ellen.

Már a 3. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, a legnagyobb sztár, Honda gólpassza után Doumbia góljával. Nem nagyon jöttek össze az első félidőben a magyar játékos beadása, de összességében a Dinamo is rosszul játszott. Musa akár el is dönthette volna a meccset, de 110 százalékig akarta kidolgozni helyzeteit.

A meccs góljai és Dzsudzsák gólpassza:

Nem úgy a második félidőben, amikor beállt Kevin Kuranyi, és gyorsabban kezdtek támadni a vendégek. A hazaik szeme előtt talán már a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-visszavágó lebegett (1-1 lett az első mérkőzés Oroszországban).

A 75. percben talpra ugorhattak a Dinamo és Dzsudzsák hívei, ugyanis alighogy megkapta a magyar játékos a labdát Voronintól, rögtön középre tekert, Semsov pedig Cepcugov kapujába fejelt.

A végén maradt az 1-1, így a Szpartak Moszkva a negyedik pozícióból akár meg is előzheti a két csapatot a tabellán.

Eredmény – orosz bajnokság
CSZKA Moszkva – Dinamo Moszkva 1-1 (1-0)
gólszerzők: Doumbia (3.), illetve Semsov (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik