Foci

A kapitányok szerint címvédés lesz az Eb-n

A spanyol csapat a legesélyesebb a végső győzelemre az idei Európa-bajnokságon a résztvevő 16 válogatott szövetségi kapitányainak többsége szerint.

A szakvezetők pénteken Varsóban találkoztak egymással egy szeminárium keretében, s aztán újságírók felvetésére vállalkoztak esélylatolgatásra.

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya úgy véli, hogy a legutóbb győztes, azóta vb-aranyérmes spanyol válogatottnak a legjobbak az esélyei a győzelemre.

A francia Laurent Blanc a spanyolokat, a németeket és a hollandokat említette az Eb-cím leginkább valószínű leendő birtokosaiként, míg Giovanni Trapattoni, az írek olasz trénere a spanyolokat emelte ki.


“Van egy nagyon erős csapat, ez a spanyoloké, de szokás szerint számolni kell az angolokkal, a hollandokkal és a németekkel. De én persze emlékszem a görögök győzelmére, úgyhogy bármi megtörténhet”
– tette hozzá.

A horvát Slaven Bilic is úgy gondolja, hogy mindegyik válogatottnak van esélye, de “persze Spanyolország a favorit, aztán következik Németország és Hollandia, illetve Olaszország és Anglia”.

Franciszek Smuda, a lengyelek szakvezetője az általános vélekedést erősítette meg, amikor kijelentette: “mindenki ismeri a favoritokat, Spanyolország és Németország”.

Az idei Eb-t Lengyelország és Ukrajna közösen rendezi június 8. és július 1. között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik