Foci

Vasas: -27 pont, máris NB II?

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága 27 pontot vonhat le a Vasastól. Ezzel lényegében már most az NB II.-be sorolhatja az amúgy is oda tartó fővárosi labdarúgókat.

A Sport24 úgy értesült, újra áll a bál a Vasasnál. Most egy játékos miatt, nevezetesen Farkas Zoltán egykori kaposvári, jelenleg piros-kék középpályás átigazolása okán.

A történet kusza és szövevényes, ám a lényegét megpróbáljuk összefoglalni. A 22 éves középpályás játékjogát a nyáron köttetett szerződés szerint 10 millió plusz áfa forintért megvásárolta a Vasas-Híd Kft. a Kaposvári Rákóczitól. A fizetés két részletben történt volna, az első 5 millió forint határideje 2011. szeptember 15.-e volt. A Vasas nem fizetett, így a kaposváriak feljelentették az MLSZ-nél az angyalföldieket.

A dr. Retteghy István által elnökölt MLSZ Fegyelmi Bizottsága októberben annak rendje és módja, de leginkább a saját szabályzatának megfelelően elmarasztalta a Vasast és kötelezte, hogy kettő héten belül rendezze tartozását, ellenkező esetben további három napos határidővel az MLSZ-nek kell 5 millió forint büntetést fizetnie.

A Vasas nem fellebbezett, nem fizetett sem a Kaposvárnak, sem az MLSZ-nek. Igen ám, de jött a következő fizetési dátum november 15-én. A Vasas ekkor sem fizetett, a Kaposvár újra feljelentett, az MLSZ ismét elmarasztalt és büntetett. A Vasas továbbra sem fizetett, viszont az MLSZ Fegyelmi Bizottságának ezt, azaz a második fizetés elmulasztásáról szóló határozatát és az erre vonatkozó büntetés mértékét megfellebbezte.

Az MLSZ Fellebviteli Fegyelmi Testülete másodfokon már pontlevonással is megfenyegette a Vasast, ami hatott. 2012. január 12-én a Vasas-Híd FC vezetősége törlesztette a Kaposvári Rákóczi FC felé a Farkas Zoltán megvásárlása után fennálló tartozását.

Elméletileg mindenki megnyugodhatna, ha nem lenne az a fránya októberi, első fizetés elmaradásáról szóló MLSZ Fegyelmi Bizottsági határozat, ami ellen senki sem fellebbezett, ergo még jelenleg is hatályos. Így az ügy viszont már végleg az MLSZ Fegyelmi Felügyelő Testületének a hatáskörébe tartozik, aminek értelmében a Dr. Bérczes László által elnökölt testület az első fizetési határidő elmulasztása, azaz a szeptember 15.–i dátumtól minden azóta lejátszott meccsért 3 ponttal kellene büntesse a Vasast. Adminisztrációs hiba, ide, vagy oda, de ez van…

Információnk szerint a jelenleg éppen Dr. Izsó Ignác elnök (mily véletlen, egykori remek Vasas labdarúgó) vezetésével ülésező Jogi Bizottság elé került ügy, amely, ha betartja a saját szabályait, kivégzi és most azonnal az NB II.-be rangsorolja az amúgy is a kiesés határán lévő angyalföldieket.

Vagy nem. Mi ez utóbbira tippelünk.

És valóban. Az MLSZ Jogi Bizottsága a 13 óra magasságában befejeződött ülésén úgy döntött, tekintettel, hogy a Vasas kiegyenlítette a számlát, a Fegyelmi Bizottság adminisztratív hibája miatt nem bünteti az csapatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik