Foci

Szigorít az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének döntése értelmében az idei évtől az NB II.-re is kiterjed a licenceljárás.

“A jövőben szigorúbbá, ugyanakkor egyszerűbbé és átláthatóbbá válik a licenceljárás” – olvasható az MLSZ honlapján megjelent tájékoztatóban, miután a szövetség elnöksége elfogadta a Licenc Szabályzat módosításáról szóló határozati javaslatot.

“Az idei évtől az NB II.-re is kiterjed a licenceljárás. Az elmúlt években az UEFA által elvégzett megfelelőségi audit és az európai szövetség eljárásával kapcsolatos tapasztalatok is indokolttá tették a szankciók, illetve intézkedések listájának elkészítését, amely egyébként az UEFA szabályzata alapján kötelező is.

A szövetség a szankciókat a soron következő bajnoki szezonban még csak korlátozottan, majd a későbbi években már egyre gyakrabban és szigorúbban alkalmazza a licenckövetelmények érvényesítése során. A következő bajnoki szezon tehát úgynevezett “próbaév” lesz a klubok számára” – írja az mlsz.hu.

Könnyítésként bevezetik az elektronikus licenceljárást, “amely hosszú távon jelentősen megkönnyíti a feltételek teljesítését, jelentősen csökkenti a sportszervezetekre nehezedő adminisztratív terhet.”

A testület jóváhagyta a Stadion Biztonsági Projekt megvalósításához szükséges feltételrendszert. Az mlsz.hu közlése szerint a végső cél az, hogy június 30-ra minden, a projektben érintett stadionban működjön a sportrendészeti adatbázissal összekapcsolt központi jegyértékesítési rendszer. Erre az időpontra el kell készülnie a stadionokban a teljes rendszernek (beengedő kapuk, kamerarendszer, vezetési pont), október 30-ig pedig a tervek szerint minden érintett arénában felszerelik és beüzemelik a biztonsági berendezéseket.

Az elnökség elfogadta a TAO-sportágfejlesztési program keretszámait: az MLSZ 2011/2012-es elszámolási időszakra benyújtott programjának végrehajtása a tervezett ütemezésben zajlik. A beszámoló szerint a program eddigi legnagyobb eredménye, hogy a támogatási források felhasználásával több mint 2000 amatőr sportegyesület részére 1,16 milliárd forint értékű támogatást adott az MLSZ a versenyeztetési díjak drasztikus csökkentésén keresztül. Az MLSZ ezzel átvállalta az amatőr futballcsapatok versenyeztetési költségeinek kilencven százalékát – fogalmaz az mlsz.hu.

Az elnökség elfogadta a az NB I-es, NB II-es, NB III-as bajnokság, a Magyar Kupa, a Ligakupa, a Szuperkupa, valamint a Sport M Kupa versenykiírását.

A grémium döntött az NB I, NB II, Magyar Kupa, Amatőr Kupa, Ligakupa és Szuperkupa versenysorozatok televíziós- és rádiós közvetítése vagyoni értékű jogainak tenderen történő kiírásáról is. A döntés értelmében a jogokat nyílt pályázaton kell értékesíteni, közös tender eljárásban, a hat versenyrendszer jogait külön-külön pályáztatva. A pályázati felhívás minimálárat köt ki, amely nem lehet alacsonyabb, mint az előző 3 éves időszak utolsó évének díja. A pályázatok elbírálásakor fontos szempont lesz az átláthatóság, és hogy a klubok érdekében az MLSZ a jelenleginél kedvezőbb feltételekkel tudjon megállapodni.

Az elnökség elfogadta az évi rendes küldöttközgyűlés időpontját és napirendjét is. A közgyűlés május 15-én, 11 órakor lesz a Telki edzőközpontban.

Az ülés megkezdése előtt a jelenlévők részvétüket nyilvánították Kutasi Róbert, a REAC igazgatójának múlt heti tragikus halála miatt.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Extinction Rebellion climate change activists perform a mass "die in" under the blue whale in the foyer of the Natural History Museum in London on April 22, 2019, on the eighth day of the environmental group's protest calling for political change to combat climate change. - Climate change protesters who have brought parts of London to a standstill said Sunday they were prepared to call a halt if the British government will discuss their demands. Some 963 arrests have been made and 42 people charged in connection with the ongoing Extinction Rebellion protests. (Photo by Tolga AKMEN / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.