Foci

Kompenzációt akarnak az NB I.-es klubok

Az OTP Bank Ligában szereplő labdarúgóklubok egyeztetést szeretnének a Szerencsejáték Zrt-vel, hogy kompenzációt kapjanak a cégtől.

A Kontaktrádió honlapjára felkerült, Szentpétery Kálmán elnök-vezérigazgatónak címzett levelében George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa mint a magyar szövetség NB I.-es bizottságának elnöke jogi lépéseket is kilátásba helyezett, amennyiben nem születik kompromisszum a felek között.

A bizottság azt kifogásolja, hogy a Szerencsejáték Zrt. bizonyos játékai olyan fogadási ajánlatokat kínálnak, amelyek a klubok tevékenységére épülnek, s ebből a cég jelentős profitra tesz szert, ugyanakkor a nyereségből semmiféle kompenzációt nem kapnak a csapatok.


“Mint bizonyára Ön is tudja, az Önök Totó, Góltotó, Tippmix és Tippmax elnevezésű játékai olyan fogadási lehetőségeket kínálnak, melyek az NB I-es klubok tevékenységére épülnek és ezeken a fogadásokon keresztül az Önök vállalata jelentős profitra tesz szert. Sajnálatos módon a Szerencsejáték Zrt. ebből a nyereségből semmiféle kompenzációt nem juttat az NB I.-es kluboknak. Ez a gyakorlat számunkra elfogadhatatlan”
– olvasható a levélben.

A rangado.hu internetes oldal úgy tudja, Hemingway más sportfogadásokkal foglalkozó cégnek is elküldte levelét, ugyanakkor megkeresésre a sportvezető azt mondta, hogy privát levélről nem kíván nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik