Foci

Kikapott a Manchester City, Megyeriék győztek

A Sporting 1-0-ra verte a sorozat nagy esélyesének számító Cityt a labdarúgó Európa Ligában. Megyeri Balázs végig védett a Pireuszban.

A címvédő Porto után ismét egy erős portugál együttes, a Sa Pinto által irányított Sporting került a Manchester City útjába az EL-ben.

A sorozat megnyerésére ácsingózó City, amely az angol bajnokságot is vezeti, semmit sem csinált az első félidőben. Igaz, a Sporting sem alakított ki nagy helyzetet az első 45 percben, így unalmas félidőt hagytak maguk mögött a csapatok.

A második játékrészben aztán mindkét kapu veszélyben forgott, Manuel Fernandez kétszer is megkínálta Hartot. Ő volt az, akinek a szabadrúgása után megszerezte a vezetést a portugál együttes. A labda kipattant, Xandao érkezett, aki szintén Hartba lőtte a labdát, majd a kipattanót sarokkal lőtte a kapuba (1-0).

A Cityben két ember, Alexander Kolarov és a csereként beálló Mario Balotelli volt veszélyes a hátralévő időben, előbbi távolról szúrta rá a labdát, utóbbi pedig egy szöglet utáni fejessel veszélyeztetett, kapufa lett az akció vége. A találkozó vége pedig 1-0-s hazai siker, előnyben várja a visszavágót a Sporting.

A találkozó összefoglalója:

Azok után, hogy a Rubin Kazany elleni párharc első mérkőzésén kiállították Megyeri Balázst, a görögök ismét a kezdőbe jelölték egymecces eltiltását követően. Nagy elégtétel ez a magyar fiúnak, aki a bajnokságban több mint 600 perce nem kapott gólt.

Nos, a magyar kapus ismét remekelt, most sem kapott gólt az Olympiakosz, ráadásul csapata idegenben szerzett előnyt az ebben az évben félelelmetesen menetelő Metalist Harkiv ellen, az egyik Eb-helyszínnek számító stadionban!

A meccset emberelőnyben fejezte be a Pireusz, a hazaiaktól Vad István játékvezető állította ki Edmart a 82. percben.

Az Olympiakosz győzelme:

A Schalke emberhátrányban fejezte be a meccset a Twente ellen, Matip szabálytalankodása után ráadásul 11-est rúghatott a Twente, és ezzel a büntetővel meg is nyerte a mérkőzést.

Az Atletico Madrid félóra alatt eldöntötte a meccset a török Besiktas ellen, de mivel később Simao szépített, egy 2-0-s török győzelem a visszavágón már az ő továbbjutásukat jelentené.

Eredmények – Európa Liga, nyolcaddöntők, 1. mérkőzések
Sporting CP – Manchester City 1-0 (0-0)
gólszerző: Xandao (51.)
Metalist Harkiv – Olympiakosz Pireusz 0-1 (0-0)
gólszerző: Torrijos (50.)
piros lap: Edmar (82.)
Atletico Madrid – Besiktas 3-1 (3-0)
gólszerzők: Salvio (24., 27.), Adrian (34.), illetve Simao (53.)
Twente – Schalke 04 1-0 (0-0)
gólszerző: de Jong (61., 11-esből)
piros lap: Matip (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik