Foci

A Manchester United baszk akadály előtt

Sir Alex Ferguson a labdarúgó Európa Liga csütörtöki mérkőzése előtt óvatosságra int, de a Bilbao elleni párharc esélyesei az angolok.

Az Európa Liga, azaz a második számú európai kupasorozat idei szezonja az angol bajnokság jelenlegi két éllovasának küzdelmévé avanzsált. Sokak szerint nem kérdés: májusban vagy a Manchester United vagy a Manchester City emelheti fel a trófeát a bukaresti döntő végén.

A United az Ajax ellen kemény csatában kerekedett felül, a visszavágón például ki is kapott Sir Alex Ferguson együttese az Old Traffordon. Most megint egy kemény ellenfél vár Rooney-ékra, ugyanis az Athletic Bilbao jelenleg a negyedik helyen áll a spanyol bajnokságban, és duzzad az erőtől.

55 évvel ezelőtt a két csapat a BEK elődöntőjében találkozott, és parádés vetélkedést folytatott. Az első meccsen Bilbaóban 5-3-ra nyert az Athletic, a visszavágón aztán 3-0-ra az angolok. Sir Alex szerint semmivel sem lesz könnyebb dolguk, mint Sir Matt Busby csapatának.


“Nehéz ellenfél a Bilbao, nagyon jó csapatuk van, és össze kell szedni magunkat, mert az európai formánk pocsék ebben az évben. Megvan az esélyünk a jó eredményre az Európa Ligában, de ahhoz jól kell játszanunk. Még nem játszottam Marcelo Bielsa egyik csapata ellen sem, de nagyon tisztelem őt. A Bilbao a kezei alatt fejlődött ilyenné az utóbbi évben, tele vannak önbizalommal. Hátul stabilnak kell lennünk, ha valaki felajánlaná az 1-0-s győzelmünket, elfogadnám. Sokkal jobb eredmény, mint a 2-1 vagy a 3-2”
– így Sir Alex Ferguson a meccs előtt.

“Büszkék vagyunk, izgatottak, alig várjuk a mérkőzést. Ez a legmagasabb szint, ahol bizonyítanunk kell, hiszen nem kell mondani, kik alkotják a United csapatát és szakmai stábját” – mondta Marcelo Bielsa, az Athletic edzője, aki reméli, hogy Susaeta, Muniain és Llorente megbirkózik a nagy téttel.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS a Manchester United – Athletic Bilbao Európa Liga mérkőzésről csütörtökön este 20 óra 55 perctől a STORY4-en!

Európa Liga, csütörtöki mérkőzések
Atletico Madrid – Besiktas 19 óra
Twente – Schalke 04 19 óra
Metalist Harkiv – Olympiakosz Pireusz 19 óra
Sporting Lisszabon – Manchester City 19 óra
AZ Alkmaar – Udinese 21 óra 5 perc
Manchester United – Athletic Bilbao 21 óra 5 perc
Standard Liege – Hannover 21 óra 5 perc
Valencia – PSV 21 óra 5 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik