Foci

Békalevet ivott a United sztárja

Park Ji-Sung, a Manchester United labdarúgója előszeretettel fogyasztotta a főtt békák levét. Azt hitte, jó hatással van az állóképességre.

A dél-koreai válogatott egykori csapatkapitánya azért itta a kétéltűek levét, hogy könnyebben megbirkózzon a Premier League okozta nehézségekkel – számolt be a metro.co.uk.

Mondjuk, nincs ezzel egyedül. Anno a kínai úszólányok is a tucatnyi hirtelen jött világcsúcsuk után arra hivatkoztak, hogy teknősbékalevet ittak, attól voltak olyan jók. Úgy látszik, Ázsiában vannak ilyen csodák, vagy tévhitek.…

Mindenesetre a szintén dél-koreai Frogs Friends nevű békaóvó társaság némi összefüggést talált a rovarevők fogyása és labdarúgó pályafutása között. Az állatvédők állítása szerint ugyanis éppen 2006 óta isszák egyre többen a békalevet.

Ekkor került Park Ji-Sung Angliába, a Manchester Unitedhez, amivel egy csapásra az ázsiai ország leghíresebb, legnépszerűbb embere lett. Jó üzleti érzékkel szinte rögtön életrajzi könyvet jelentett meg, amelyben elárulta, üdítőként, erősítőként fogyasztja a varangyok „szaftját”.

A napokban ez a természetvédő-csoport meg is kereste Parkot. Kampányolni hívták a futballsztárt, hisz Park Wan-Hee, a tiltakozás főszervezője kétségbeesetten vette tudomásul, hogy a könyv megjelenése óta Dél-Korea hegyes vidékein rohamosan fogynak a békák.

A Frogs Friends egyébként 2007-ben alakult. Azóta nap mint nap próbálják megszüntetni a tévhitet a nyálkásbőrűek fogyasztásáról, hiszen az sem az egészségre, sem az állóképességre nincs pozitív befolyással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik