Foci

A Benfica angol csapatot szeretne

A portugálok 2-0-ra megverték a Zenitet a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második mérkőzésén, és ott vannak a nyolc között.

Az Arsenal-Milan (3-0) csúcsmeccs mellett még egy BL-nyolcaddöntőt rendeztek kedden, ezen pedig az első meccsen elszenvedett 3-2-es vereség után a Benfica 2-0-ra megverte a Zenit Szentpétervárt, és ezzel továbblépett.

Ebben az évben is lesz tehát portugál csapat a legjobb nyolc között, aminek természetesen nagyon örül Jorge Jesus, a lisszaboniak vezetőedzője:

“A taktikánk és a stratégiánk nagyon jól működött ezen az estén, ami azért is értékes, mert Oroszország legjobb csapata volt az ellenfél. Fontos volt, hogy mi lőjük az első gólt, mert ha nem sikerült volna, problémáink lettek volna. Nagyon nagy élmény volt Nélson Oliviera gólja a végén” – mondta a tréner, aki hozzátette, angol csapat ellen, lehetőleg a Chelsea-vel szeretne találkozni a következő körben, de semmiképp sem a Real Madriddal, ahol sok portugál, egykori Benfica-játékos is szerepel.


“El kell ismerni, a Benfica megérdemelten nyert. Kevés tapasztalatunk van ezen a szinten, és ez meg is látszott a teljesítményünkön. A szünet után megpróbáltuk kontroll alatt tartani a meccset, és voltak lehetőségeink is, de a Benfica egyszerűen jobb csapat, mint a miénk. A legjobb 16 közé jutás ettől függetlenül nagy siker”
– mondta Luciano Spalletti, az oroszok olasz edzője.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó
Benfica – Zenit Szentpétervár 2-0 (1-0)
Lisszabon, 48 909 néző, vezette: Webb (angol)
Benfica: Artur – Pereira, Luisao, Jardel, Emerson – Witsel, Javi Garcia, Gaitan (Matic, 72.) – Rodri (Nolito, 62.), Cardozo (Oliviera, 80.), Bruno César. Vezetőedző: Jorge Jesus
Zenit: Malafejev – Anjukov (Bruno Alves, 53.), Hubocan, Lombaerts, Criscito – Semak, Genisov, Sirokov – Bistrov (Lazovic, 45.), Kerzakov, Zirjanov (Fajzulin, 70.). Vezetőedző: Luciano Spalletti
gólszerzők: Maxi Pereira (45.), Oliviera (93.), Továbbjutott a Milan, 4-3-as összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik