Foci

Rafa Benitez bejelentkezett a Chelsea kispadjára

A Liverpool és az Inter labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője azt mondta, szívesen leülne akár a Chelsea kispadjára is.

“Futballtréner vagyok, ez a mesterségem, szívesen dolgoznék” – mondta egy dublini sajtókonferencián a spanyol szakember.

“Egy nagy klubhoz szeretném kötni a sorsomat, olyanhoz, amellyel bajnokságokat lehet nyerni. Van tapasztalatom, tudom, mit csinálok” – érvelt maga mellett Rafael Benitez.

A spanyol szakember 2004 és 2010 között irányította a Liverpool együttesét, amellyel 2005-ben Bajnokok Ligáját nyert. Az Interrel ugyanakkor pocsékul szerepelt, igaz, nehéz volt az örökség, hiszen Jose Mourinho sikerkorszakát követően kapta meg a lehetőséget.

Bírálják Abramovic politikáját
Az Angol Futballedzők Szövetsége éles kritikával illette klubvezetési politikája miatt Roman Abramovicot, a Chelsea orosz tulajdonosát.
“A tény, hogy kilenc éven belül a nyolcadik edzőjét keresi, igencsak kínos a tulajdonosnak, az egyesületnek, a szurkolóknak és magának a ligának is” – mondta a szervezet vezetője, Richard Bevan. “Ami biztos: határtalan vagyona ellenére még nem sikerült egy eredményes futballklubot felépítenie.”
A csapatot eddig irányító portugál Andre Villas-Boast mindössze nyolc hónap után menesztette Abramovic, aki az idény végéig ideiglenesen Roberto Di Matteót bízta meg a szakmai munka irányításával.
“Az utódjára pokol vár” – prognosztizált a brazil Luiz Felipe Scolari, aki maga is ült a Chelsea kispadján, de hét hónapnyi munkát követően 2009-ben őt is kirúgták. “Bizonyos dolgok ismertek: a klubtulajdonos néhány játékossal szorosabb kapcsolatban áll, mint a vezetőedzővel” – tette hozzá a szakember, aki 2002-ben világbajnokságot nyert hazája válogatottjával.
Abramovic 2003 óta tulajdonosa a négyszeres angol bajnok nyugat-londoni egyesületnek.


A Chelsea vasárnap menesztette André Villas-Boas menedzsert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik