Foci

A Benfica Husztiék ellen vigasztalódott

A Benfica hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Zenitet, és 4-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Az első mérkőzés öt gólt hozott, és hiába nyert 3-2-re Szentpéterváron a Zenit, az idegenben lőtt két gól tudatában a portugálok bizakodva várhatták a lisszaboni visszavágót.

Annál is inkább, mert rájuk fért a sikerélmény, hiszen múlt pénteken hazai pályán kikaptak a portugál szuperrangadón a Portótól.

A várakozásnak megfelelően a Benfica kezdettől fogva gólratörően játszott, de a Zenit (Huszti Szabolccsal a kispadon) egy ideig állta sarat. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a játékvezető, Howard Webb egy büntetőgyanús helyzetben megkönyörüljön az oroszokon.

A szünet előtt góllá érett a lisszaboni fölény, egy lövés utáni kipattanót Witsel sarokkal tett Maxi Pereira elé, aki betalált, ezzel pedig idegenben lőtt góljainak köszönhetően már a Benfica volt a továbbjutó.

Maxi Pereira fontos találata:

A fordulás után a portugálok hazai pálya ide, szenvedélyes közönség és latin temperamentum oda, szépen visszaálltak, és őrizték minimális előnyüket, várva a kontra lehetőségét.

Az oroszok próbálkoztak, de ötlet nélkül. A lefújás előtt aztá Nelson Oliveira bepöttyintette a labdát a hosszú sarokba, végképp eldöntve a párharcot. A Benfica 2-0-ra legyőzte a Zenitet, és 4-3-as összesítéssel bejutott a nyolc közé.

Az Arsenal-Milan nyolcaddöntőről itt olvashat!

Eredmény – BL-nyolcaddöntő, visszavágó
Benfica – Zenit Szentpétervár 2-0 (1-0)
gólszerzők:
Maxi Pereira (45.), N. Oliveira (93.)
A Benfica 4-3-as összesítéssel jutott a nyolc közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik