Foci

Főnöke szerint Kutasi nem bírta volna ki a meghurcolást

Kutasi Róbert pénteki halálát követően az MTV reggeli műsorának vendégeként nyilatkozott Forgács József, a REAC labdarúgó klub tulajdonosa.

A beszélgetés szomorú apropóját Kutasi Róbert klubigazgató péntek délutáni halála, illletve annak kérdéseket felvető módja adta. A rendkívül megrendítő beszélgetésben – amelynek részleteit alább olvashatja – a klub első embere ugyan nem adott egyértelmű választ az okokra, de ahogy fogalmazott: „Nem tudom, miért voltam ilyen naiv. Számomra érthetetlen, hogy nem láttam a dolgok mögé. Mert valaminek lennie kellett.”

A polgári életben Járműszerelvényt Gyártó Zrt. tulajdonos-igazgatójaként dolgozó Forgács József természetesen rendszeresen találkozott Kutasi Róberttel. Napi rutin volt, hogy miután Kutasi – akivel 13 éve dolgoztak együtt – reggel nyolckor iskolába vitte kislányát, közös kávé mellett beszélték meg a teendőket. A klubtulajdonos elmondása szerint teljesen Kutasira hagyatkozott a klubbal kapcsolatban.

Forgácsnak bizalmi embere volt a REAC egykori klubigazgatója, apai jó barátként szerette. Talán két hete, hogy megérzett rajta valamilyen borzalmas, mély fájdalmat, ezért is kérdezett rá, hogy mi a baja, érintett-e bundabotrányban. Kutasi nem felelt egyértelműen, rendre kitérő választ adott, elbeszéltek a kérdés mellett.

A XV. kerületben 2005. október 23-án díszpolgári címet kapó tulajdonos amúgy maximálisan hisz az igazságszolgáltatásban, tudja, az ügyészség nem szokott „véletlenül” előállítani bűnösnek vélt embereket, bár azt nem gondolja, hogy a bundabotrányban Rákospalota a központ.

El tudja fogadni a klub játékosai ellen irányuló összes intézkedést, de az különösen fáj neki, hogy a csapatból érintett lehet olyan játékos is, akinek ő adott munkát, akit a futballpályán kívül eddig úgy ismert, mint a nála dolgozó legkiválóbb mérnököt.

Arra a kérdésre, hogy a nyolc mérkőzés bundázása nyomaszthatja-e annyira az embert, hogy eldobja magától az életet, az 1993-tól a REAC elnökeként tevékenykedő Forgács József így felelt: „Nem. Robi nem ezért dobta el magától az életet. Annyira frekventált ember volt, akit – tán meglehet kicsit túlzás – a miniszterelnöktől a Fradi „B” középig mindenki ismert. Ő egy lelkiismeretes ember volt, aki nem tudott volna elszámolni azzal, ha meghurcolják. Nemcsak a ténnyel, hanem magával a következményekkel. Azzal, hogy esetleg bilincsben viszik el – még ha tán ártatlanul is -, mint a játékosomat. Ezek feldolgozhatatlan dolgok számára.”

A beszélgetés végén Forgács megerősítette, a jelenlegi trénerben, Mátyus Jánosban maximálisan bízik, ha nem így lenne, nem lenne ő az edző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik