Foci

A tavasz első hazai edzőáldozata

Szerződést bontott Csertői Aurél vezetőedzővel a labdarúgó OTP Bank Liga második helyén álló Győri ETO vezetősége hétfőn.

A hazai bajnoki pontvadászat egyik legjobb anyagi hátterével rendelkező csapat jól szerepelt az őszi szezonban, a Debrecen mögött jelenleg második a tabellán.

Az igaz, hogy a Győr a tavaszi nyitófordulóban a Szombathelyi Haladás otthonában 1-1-es döntetlent játszott. A meccs utáni Csertői-nyilatkozatban semmi nem utalt a hétfői eseményekre, a menesztett tréner nem tartotta rossznak az egy pontot a Hali stadionjában, főleg “annak tudatában, hogy milyen stílusban vezették a meccset a bírók”.

Az ETO februárban belefutott egy méretes, 5-1-es zakóba a Videoton ellen a Magyar Kupában, de eredménytelenséggel ezek ellenére nem igazán lehet indokolni Csertői menesztését.

A Győri ETO honlapján az szerepel, hogy közös megegyezéssel bontottak szerződést, és kiemelték: “a klub vezetése az idei szezonra a bajnoki cím megszerzését és a Magyar Kupa elhódítását tűzte ki célul”.

Csertői Aurélt 2011 márciusában nevezték ki, szerződése 2013 júniusáig szólt.

Az új edzőt kedden nevezi meg a Rába-parti klub, állítólag az a Pintér Attila ülhet le a kispadra, akit egy éve küldtek el éppen Győrből, és akit akkor Csertői váltott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik