Foci

A Kecskemét 1-0-ra megverte a Diósgyőrt

A labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában a KTE egy jó mérkőzésen legyőzte a DVTK-t, és pontszámban beérte a miskolciakat.

Kecskeméti szempontból nem is kezdődhetett volna jobban a mérkőzés, hiszen Rados, a DVTK kapusa a találkozó 11. másodpercében felrúgta egy rossz hazaadást követően kiugró Cukicot, Kassai Viktor azonnal büntetőt ítélt. A szerb középpályás ápolása után a 11-est a ZTE-től visszatérő Tököli Attila értékesítette (1-0).

A gól után nem roppant össze a Diósgyőr, ugyanakkor a nagyobb helyzetek a KTE előtt adódtak. A hazaiak szervezetten és nyugodtan játszottak, a miskolciak Seydi ügyességében bízhattak. Nem ő, hanem Luque próbált eredményes lenni, kétszer is kapura lőtt a spanyol távolról. A 22. percben nagy hazai helyzet maradt ki: az igen aktív Litsingi elől Rados menteni tudott, de csak röviden, a labdát azonban Lencse nem tudta kapura tűzni. Kényszerű cserére kényszerült Benczés Miklós a 28. percben, Gal helyére Budovinszki állt be. A 41. percben Litsingi eltörte a labdát, amely pattogva haladt a kapu felé, Rados védett.

A szünet után hét perccel Savic végzett el egy szögletet, a labda mindenki mellett, és Litsingi lába előtt is elszállt. Az 59. percben Gallardo remek cselek után adott középre, Tisza már nem tudta irányítani a labdát a kapu torkában. Jól tartotta az eredményt a Kecskemét, de nem volt életbiztosítás az egyetlen gól a meccs véghajrájára. A Diósgyőr betömörült, amikor a lilák odaértek a térfél közepére, így nem tudtak a hazaiak lendületből támadást vezetni és befejezni. Remek kis meccs volt, folyamatosan robotoltak a csapatok.

A 74. percben Arze 24 méterről kapura lőtte a labdát, Némethnek nagyot kellett védenie. A 83. percben a meccsen remekül játszó Tököli Attila került helyzetbe, de nem tudott kapra fordulni. Két perccel később Fernando küldte meg, Németh második bravúrját mutatta be.

A végén nagy erőket mozgósított a DVTK, de nem tudott egyenlíteni. Maradt az 1-0, egy magyar szinten kifejezetten nagy iramú mérkőzésen. A diósgyőri drukkerek hosszú percekkel a vége után még a stadionban éltették csapatukat, a hazai szurkolók pedig pacsiztak a lila-fehérek játékosaival – létezik még a magyar foci.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló
Kecskeméti TE – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Kecskemét, 6000 néző, vezette: Kassai Viktor
KTE: Németh – Alempijevic (Koszó, 87.), Gyagya, Balogh, Varga – Savic, Cukic – Bori, Litsingi, Lencse (Balog, 67.) – Tököli (Pekár, 90.). Szakmai igazgató: Török László
DVTK: Rados – Vadász, Nagy T., Gal (Budovinszki, 28.), Frizoni (Bacsa, 78.) – Gallardo, Abdouraman, Fernando, Luque – Tisza (Arze, 64.), Seydi. Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerző: Tököli (2., 11-esből)
Sárga lap: Alempijevic, Savic (18.), Varga (60.),illetve Rados (1.), Abdouraman (9.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik