Foci

A brazilok nem tűrik a fenékberúgást

A 2014-es brazíliai labdarúgó vb szervezői nem akarnak tovább együttműködni az őket fenékberúgással fenyegető FIFA-főtitkárral.

Hatalmas hullámokat kavart a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség belga főtitkára, Jerome Valcke udvariatlan kijelentése a 2014-es vb szervezői felé.

Valcke velős javaslatot tett arra, hogy miként lehetne felgyorsítani a már most jelentős késésben lévő előkészületeket, az infrastruktúra fejlesztését.

“Rájuk férne egy fenékbe billentés” – hangzott el az ominózus kijelentés a jövő héten Brazíliába látogató Valckétől.

Hogy miként fogadják majd a belga sportvezetőt, nagy kérdés, hiszen a szambaországban igencsak megsértődtek az altesti fenyegetésen.

Romário, a brazilok egykori legendás csatára már korábban is felszólalt a vb-vel kapcsolatos brazil érdekek védelmében, és ezúttal is ezt tette, hozzátéve, hogy Valckénak a késésekkel kapcsolatban viszont igaza van.

Aldo Rebelo sportminiszter viszont megregulázná a FIFA-főtitkárát. “A brazil kormány levélben jelzi majd Joseph Blatter FIFA-elnöknek, hogy a továbbiakban nem tekinti tárgyalópartnernek Valcke urat” – mondta a brazil kormánytag, mindez pedig aligha segíti elő a brazil előkészületek fegyorsítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik