Foci

Továbbra is nyeretlen a ZTE

A labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában a Zalaegerszeg hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a Pécs ellen.

Nem volt gondmentes a tél a labdarúgó NB I. sereghajtójánál, Zalaegerszegen a gazdasági gondokra is megoldást kellett találni, de végül megállapodás született egy magyar befektetői csoporttal, így Prukner László csapata tavasszal is folytathatta a pontvadászatot.

A Zete szinte reménytelen helyzetben van, nyeretlenek a bajnokságban, mindössze hat döntetlenre futotta az erejükből ősszel. Ennek ellenére az újoncként hatodik helyen telelő Pécs nem lehetett nyugodt szombati vendégjátéka előtt, hiszen a Zalaegerszeg hazai pályán a meccsek többségén jó volt egy ikszre.

Ez most sem volt másképp, pedig az első félidőben a legígéretesebb lehetőség a vendégek előtt adódott, Demjén lövése után Jahic hárított, a kipattanót pedig Bajzát lőtte a keresztlécre. A hazaiak is próbálkoztak, de a szünetig nem született gól.

Nem mondhatni, hogy felpörögtek volna az események a második játékrészben, főképp a mezőnyjáték dominált, gól pedig továbbra sem született. A rendes játékidő utolsó öt percében megfogyatkozott a vendégcsapat, miután Bajzát szövegelésért piros lapot kapott.

Az emberelőnyt a hátralévő kis időben nem tudta kihasználni a hazai együttes, maradt a 0-0, így a Zalaegerszeg továbbra is nyeretlen a bajnokságban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló
ZTE FC-Pécsi MFC 0-0
Zalaegerszeg, 3400 néző, Vezette: Németh Ádám
ZTE: Jahic – Kovács Ge., Bogunovic, Ganugrava – Kocsárdi, Hervas (Polareczki 58.), Máté, Szakály D., Hidvégi – Kovács Gá., Balázs (Pavicevic 73.). Vezetőedző: Prukner László
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Goia, Markovic – Nagy O. (Fröhlich 91.), Regedei, Zeljkovic, Demjén (Okoronkwo 68.) – Andorka (Scepanovic a szünetben), Bajzát. Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerző:
Sárga lap: Kovács Gá. (43.), Máté (78.), Kocsárdi (86.), Pavicevic (87.), illetve Andorka (27.), Bajzát (60.), Markovic (70.), Zeljkovic (72.)
Piros lap: Bajzát (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik