Foci

Szalai gólpassza is kevés volt a Dortmund ellen

A listavezető Dortmund a Mainz elleni 2-1-es hazai sikerrel növelte előnyét a német labdarúgó-bajnokságban.

A Bundesliga 24. fordulójában a Bayern München délután vereséget szenvedett a Leverkusen vendégeként, így a listavezető Dortmund előtt nagy esély adódott előnye növelésére.

A bajnokin tavaly szeptember óta veretlen sárga-feketék a Mainzot fogadták hazai pályán, Szalai Ádám nem volt kezdő a vendégeknél. A címvédő a 26. percben Blaszczykowski révén szerezte meg a vezetést, de ezután jó darabig nem tudták növelni előnyüket.

Az 59. percben Szalai is pályára lépett, negyedórával később pedig egyenlített a Mainz. Egy felívelt labdát a magyar támadó kezelt le szépen, majd visszapasszolt Zidan elé, a rendkívül jó formában futballozó exdortmundi pedig gólt szerzett, amit látványosan nem ünnepelt előző csapata ellen.

Nem sokáig maradt azonban az 1-1, Kagawa ugyanis a 77. minutumban újra előnyhöz juttatta a házigazdát, a Mainz pedig másodszor már nem tudott egyenlíteni.

A sorozatban nyolc bajnokin diadalmaskodó Dortmund 2-1-es győzelmének köszönhetően már hét ponttal vezeti a tabellát a Bayern München előtt, így jó esélyük van a címvédésre.

Eredmény – Bundesliga, 24. forduló
Borussia Dortmund-FSV Mainz 05 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Blaszczykowski (26.), Kagawa (77.), illetve Zidan (74.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik