Foci

NB I., 18. forduló, beharangozó 1.0

Öt mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulója, a szombat legpikánsabb meccse az FTC-Debrecen találkozó lehet.

A pénteki, kispesti sikert hozó tavaszi nyitómeccs után szombaton beindul a bajnoki nagyüzem, öt mérkőzést játszanak délután.

A játéknap, de a forduló meccsének előzetesen a DVSC-TEVA ferencvárosi túrája tűnik. A bajnoki listavezető Loki idegenben is legyőzheti a Fradit, igaz, erre már tíz éve hiába várnak a debreceni drukkerek.

A zöld fehérek tavasszal már nem egyszer megtáltosodtak, ha ezúttal is így lesz, igen jó összecsapás lehet az Üllői úton.

“A Ferencváros otthonában sosem egyszerű játszani, akkor sem, amikor éppen nincs jó passzban a házigazda. Annyiban viszont feltétlenül erősebb lett az őszi hullámvölgy óta a Fradi, hogy igazi csapatként funkcionáltak, szervezett, egységes játékot mutattak, biztos, hogy most is ez vár ránk” – mondta Kondás Elemér, a Loki mestere a dvsc.hu-nak adott előzetesében.

Détári Lajos, az FTC edzője győzni szeretne, még ha egy aprócska gólocskával is.

Döme-nyilatkozat a Loki elleni meccs előtt:

Ferencváros – DVSC-TEVA 17.30 (SPORT1, ÉLŐ)
Üllői út, Albert Stadion, Vezeti: Bognár Tamás

Ha az időrendet nézzük, a PMFC zalaegerszegi vendégjátéka lesz az első. A reménytelen ősz után a ZTE-nek minden pontocskára szüksége lenne ahhoz, hogy talán mégis meg tudjon kapaszkodni az élvonalban, de hazai pályán is nehéz dolga lesz a remek félszezont produkáló Pécs ellen.

Bár a zalaiak még bíznak a bennmaradásban, Prukner László már előre megmagyarázta az esetleges újabb kudarcot a zte.hu-n: “Győzelmi kényszer alatt lépünk pályára, de még most sem alakult ki a végleges keretünk” – mondta a mester, aki szerint jól szervezett csapat a Pécs, az ellenfél ráadásul még erősíteni is tudott télen, de mennek majd előre, amíg bírják.

ZTE-PMFC 15 óra
Zalaegerszeg, Vezeti: Németh Ádám

A bajnok Videoton is pályára lép szombaton, Paulo Sousa csapata a Kaposvárt fogajda. A télen a székesfehérváriak játszottak a legerősebb edzőpartnerekkel, ráadásul igazoltak egy igen jó csatárt.

Aki nem más, mint az ellenféltől igazolt Milan Peric, aki a Rákóczi gólfelelőse volt ősszel.

Paulo Sousa, a Vidi portugál trénere gólra éhes játékosokat akar látni a pályán, de jelezte, egységes csapatmunkával tudják felülmúlni a Kaposvárt.

Sisa Tibor szinte reménytelen helyzetben van, hiszen a fél csapata sérült, az őszi, kaposvári bravúrgyőzelem már a feledés homályába merült.

Videoton-Kaposvári Rákóczi 15 óra (SPORT1, ÉLŐ)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, Vezeti: Berger József

Egy kiesési rangadó is jutott az első szombatra, bár valószínűleg ez igazából csak a Siófok számára az, a még mindig a veszélyzónában lévő vendéglátó Újpest a Megyeri úton esélyesnek számít, és a pocsék ősz után tovább zárkózhatnak.

A lila-fehérek trénere, Zoran Spisljak viszont az ujpestfc.hu-n óva intett mindenkit a túlzott önbizalomtól: “A Siófok alaposan megerősödött a télen. Mindkét csapatnak égetően szüksége van a három pontra, ami jó hír, hogy akikre számíthatok, azok jó állapotban vannak”.

Újpest-Siófok 16 óra
Megyeri út, Szusza Stadion, Vezeti: Böcskei Balázs

A Lombard Pápa is erős győzelmi kényszer alatt fogadja a tavalyi ezüstérmes Paksot.

Ifjabb Bene Ferenc csapata az utolsó előtti, köszönhetően az ősszel sorozatban kis különbséggel elveszített meccseknek. A vendég Paks az Európa Liga-selejtezők miatti terhelésnek köszönhetően gyengén rajtolt, de a téli szünetre éppen felzárkózott a mezőny jobbik feléhez.

“Nagy csatára számítok, szeretnénk győzelemmel kezdeni az évet. A Pápa játékereje jobb annál, mint amit a jelenlegi helyezésk mutat” – fogalmazott óvatosan Kis Károly, a paksiak vezetőedzője a paksifc.hu-nak.

Lombard Pápa-MVM Paks 17 óra
Pápa, Perutz Stadion, Vezeti: Becséri Dániel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik