Foci

Legyűrte a Videoton a Kaposvárt

Egy félidőt bírt a Kaposvár a Videoton otthonában a labdarúgó NB I.-ben, a fehérváriak a második félidő jó játékával hozták a kötelezőt.

Furcsa mérkőzést játszott egymással a Kaposvár és a Videoton a labdarúgó NB I. szombati nyitányán. A somogyi csapat ugyanis az első 45 percben a Vidi fölé nőtt, többször is nagy helyzetet alakítottak ki az ezúttal Bozsovic nevével fémjelzett hazai kapu előtt.

A 17. percben Gujic, egy perccel korábban Balázs Benjámin lőtt kapura, alig mellé. A 39. percben Gujic adott középre Hegedűsnek, aki rossz megoldást választott. A hazaiaktól többször is Torghellét keresték a társak, de a Honvédból érkezet támadó ezen a találkozón csak a szabálytalanságaival hívta fel magára a figyelmet.

A szünetben bejött a hazaiaknál Gyurcsó Ádám, és a villámgyors szélső alaposan fel is pörgette csapata játékát. Többször a védelem mögé kerültek ekkor már a fehérváriak, és Felipe Oliviera remek beadása után Nemanja Nikolic, az egykori kaposvári támadó meg is szerezte a vezetést.

Rosszabbodott a Rákóczi helyzete, amikor Jánvári gyorsan összeszedett két sárgát, és megfogyatkozott az együttes. Több helyzete is akadt ezután a Videotonnak, a 89. percben Gyurcsó húzta meg a jobb oldalon, a középreadásába Sedlák ért bele, öngól.

Nyert a Videoton, és lerázta magáról a pénteken győztes Honvédot.

Eredmények – labdarúgó NB I.
Videoton – Kaposvári Rákóczi 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3200 néző, vezette: Berger
Videoton: Bozsovic – Szolnoki, Vinícius, Vaskó, Hector (Gyurcsó, 45.) – Oliveira (Jefferson Silva, 82.), Sándor, Tóth, Walter Lee – Torghelle, Nikolic (Mitrovic, 72.). Vezetőedző: Paulo Sousa
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Zsók, Graszl, Jánvári – Balázs, Hegedűs, Horváth (Kovács, 68.), Gujic, Grumic (Jammeh, 78.), Safaric (Sedlák, 67.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Nikolic (67.), Sedlak (90., öngól)
Sárga lap: Vinicius (36.), illetve Jánvári (63.), Krumic (75.)
Piros lap: Jánvári (73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik