Foci

Emberhátrányban is nyert a Barcelona

Játékvezetői hibákkal tarkított mérkőzésen a Barcelona 3-1-re legyőzte a Sporting Gijónt a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Többen is hiányoztak a Barcelonából a spanyol bajnokság esti mérkőzésén, a legnagyobb távolmaradó Lionel Messi volt, aki sárga lapok miatt eltiltását töltötte a Gijón elleni találkozón – a lelátón. Ott volt a Nou Camp 80 ezres közönségében a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso is.

Ő is láthatta, hogy a játékvezető az első félidőben nem ad meg egy 11-est a hazaiaknak, akik ettől függetlenül is, tartalékosan is fölényben játszottak. A 42. percben egy Keita, Adriano, Iniesta akció végén utóbbi volt eredményes, megérdemelten szerzett vezetést a katalán gárda (1-0).

A fordulást követően egy perc alatt emberhátrányba került a Barca, mert Gerald Piqué utolsó emberként szabálytalankodott  Cuevasszal szemben. Az ítélet jogosnak tűnt, mert Piqué valóban megakadályozta a támadó továbbhaladását. Nem sokkal később (nem a fault miatt megítélt szabadrúgásból) egyenlített a Sporting: egy jobb oldali beadás után Barrall első labdaérintéséből gólt szerzett, a kapuba pörgetett (1-1).

A bekapott gól ellenére a katalánok nyomtak tovább, és a 79. percben Keita nagyszerű lövésével emberhátrányban is megszerezték a vezetést. Sőt, a 88. percben Iniesta remekül ugratta ki Xavit, aki a kapuba emelt, 3-1-re nyert a Barca.

A játékvezető egyébként egy másik 11-est sem adott meg, nyilvánvaló kezezés történt a félidő derekán a 16-oson belül, a Gijón védője még bele is ütött a labdába a földön, amolyan Henry-módra.

Carlos Velasco Carballo, a meccs sporija egyébként nem kevesebb, mint 12 sárga lapot osztott ki.

A találkozó összefoglalója:

Egészen elképesztő meccset hozott a Vallecano és a Santander ütközete: a vendégek kapusát a 3. percben kiállították, de a 28. percre már 2-0-ra elmentek a hátrányban lévő santanderiek. A Rayo ezután kapcsolt, és végül 4-2-re fordított.

Eredmények
Barcelona – Sporting Gijón 3-1 (1-0)
gólszerzők: Iniesta (42.), Keita (79.), Xavi (88.), illetve Barrall (49.)
piros lap: Piqué (46.)
Getafe – Malaga 1-3
gólszerzők: Castro (43.), illetve Eliseu (57.), Toulalan (82.), Cazorla (91.)
Mallorca – Osasuna 1-1
gólszerzők: Nsue (71.), illetve Cejudo (45.)
Rayo Vallecano – Racing Santander 4-2
gólszerzők: Michu (45., 65.), Tamudo (68.), Piti (73.), illetve Moya (9.), Colsa (28.)  
piros lap: Tono (3.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik