Foci

Első győzelmét szerezte a Pápa Bene Ferenccel

A Lombard 1-0-ra legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában, ezzel megkezdte a felzárkózást a középmezőnyhöz.

Ezen a tavaszon a kiesés elkerülése lesz a célja a Pápának a labdarúgó NB I.-ben, elvégre a telet a 15., már kieső pozícióban fejezte be a csapat.

A Paks a középmezőny tagja, a nemzetközi menetelés az Európa Ligában némiképp kifárasztotta a tavalyi ezüstérmest. Az átigazolási szezonban végül nem adták el Böde Dánielt, maradt Pakson, ám a meccs 30. percében megsérült, le kellett cserélni.

A találkozó azon szakaszáig egy-egy nagy helyzet maradt ki mindkét oldalon, Hrepka és Szilágyi révén. A 37. percben viszont már nem maradt ki a ziccer: az új igazolás, Seye volt eredményes Nagy Sándor beadását követően (1-0).

A második félidőben sokkal több lehetősége volt a vendégeknek, de a hazai kapuban egy bizonyos Szűcs Lajos állt, aki bravúrjaival megmentette csapatát a pontvesztéstől.

Első alkalommal nyert a Lombard Bene Ferenccel a kispadon.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló
Lombard-Pápa – MVM-Paksi FC 1-0 (1-0)
Pápa, 1800 néző, vezette: Becséri
Pápa: Szűcs – Balogh, Farkas (Tóth, 87.), Rodenbücher, Lovrencsics – Horváth, Gyömbér, Németh – Seye (Benko, 42.), Szilágyi (Arsic, 59.). Vezetőedző: ifj. Bene Ferenc
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Gévay, Szabó – Bartha, Schifter, Böde (Kiss, 30.), Sipeki (Vayer, 66.), Szatmári – Hrepka (Montvai, 66.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Seye (37.)
Sárga lap: Seye (21.), Németh (46.), illetve Hrepka (32.), Kiss (74.), Heffler (80.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik