Foci

Csak ikszelt otthon a Juventus

Az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Juventus hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Chievo ellen.

Többször is gondja akadt a “kisebb csapatok” ellen a jelenleg is zajló szezonban a Juventusnak, és ez szombaton sem volt másként. A torinóiak saját közönségük előtt fogadták a forduló előtt kilencedik Chievót, de nem tudták győztesen elhagyni a pályát.

A fegyelmezetten védekező vendégek ugyan néhányszor eljutottak a Juve kapuja elé, de az első félidőben jórészt a házigazda dominált. Ez a 18. percben gólban is megmutatkozott, egy középre ívelt szabadrúgás után alakult ki helyzet, De Ceglie pedig a kapuba bólintott.

Vezetett a Juventus, de a megnyugtató újabb gólt nem tudták megszerezni, a második játékrészben pedig egyre bátrabban jött előre a Chievo. A veronaiak erőfeszítéseit siker koronázta, a 78. percben ugyanis Dramé lövése utat talált a gólvonal mögé, Buffon nem háríthatott, Bonucci pedig csak beleérni tudott a gólba tartó labdába.

Ezután ismét a Juventus irányított, a fekete-fehérek Del Pierót is bevetették, de a győztes gól nem akart megszületni. Pirlo lövésénél óriási bravúrt mutatott be Sorrentino, a rekordbajnok pedig kénytelen volt elkönyvelni, hogy ismét csak egy pontosztozkodásra futotta az erejükből.

A Juve továbbra is veretlen, viszont ez volt a szezonbeli tizenkettedik döntetlenjük. Antonio Conte csapatának lemaradása három pont a listavezető Milan mögött, de a torinóiak egy meccsel kevesebbet játszottak.

Eredmény – Serie A, 26. forduló
Juventus-Chievo 1-1 (1-0)
Gólszerzők: De Ceglie (18.), illetve Drame (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik