Foci

Arsenal-siker a Liverpool otthonában

Fordulatos mérkőzésen Robin van Persie klasszisa döntött a szombati Liverpool-Arsenal rangadón az angol labdarúgó-bajnokságban.

Ismét katartikus győzelmet aratott az Arsenal a Premier League-ben: azok után, hogy egy hete 0-2-ről 5-2-re verték a Tottenham együttesét, most ismét hátrányból csikarták ki a három pontot a Liverpool otthonában.

A meccs tétje nemcsak a presztízs volt, hanem az, hogy a két csapat hogyan fordul rá a bajnokság hajrájára: a friss Ligakupa-győztes Liverpool a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik hely távlati megszerzésében reménykedik, az Arsenal pedig abban, hogy egyrészt a Chelsea-t lehagyja a szintén a negyedik helyért folytatott harcban, valamint ideális esetben még célbaveheti a harmadik helyet. Ehhez kiváló alapot adhat ez a mostani három pont.

A Liverpool az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést, Luis Suarez kétszer is ziccerbe került, de Wojczek Szczesny a londoniak kapujában ezen a napon ellenállhatatlan volt. Például a 19. percben: ekkor a lengyel kapus a játékvezető szerint hozzáért Suarez lábához, aki feldobta magát, következhetett a 11-es. Dirk Kuyt állt a labda mögé, de Szczesny védett, a kipattanót pedig szintén kipaskolta. A hálóőr egyébként a Spurs ellen ugyanilyen büntetőt “kapott”, akkor Bale-t, most az uruguayit nem találta el a kezével.

A 23. percben aztán mégis megszerezte a vezetést a Liverpool, mert a meccsen remekül játszó Koscielny rosszul ért egy labdához, amely a saját kapujában kötött ki (1-0). A semmiből egyenlített az Arsenal, hiszen helyzetei nem voltak: a 31. percben egy jobb oldali beívelést van Persie fejelt a kapuba. Először szerzett gólt ebben a szezonban fejjel a holland klasszis.

A második félidőben kevesebb helyzet adódott, de a Liverpool ezzel együtt veszélyesebbnek tűnt. Mikel Artetát, a vendégek spanyol játékosát a félidő elején le kellett cserélni, hordágyon, oxigénmaszkkal az arcán vitték le, agyrázkódást szenvedett egy ártatlannak tűnő szituációban.

A mérkőzés játékvezetője nyolc percet hosszabbított, és a ráadás második percében megérkezett a hideg zuhany a hazai drukkereknek: van Persie Song labdáját a bal oldalról azonnal rászúrta, Reina kapus tehetetlen volt (1-2). A 25. van Persie-góllal megnyerte a meccset az Arsenal, ezzel négy pontra megközelítette a Tottenhamet.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – Premier League
Liverpool – Arsenal 1-2 (1-1)
gólszerzők: Koscielny (23., öngól), illetve van Persie (31., 92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik