Foci

Egy toronyház tetejéről ugrott le Kutasi Róbert

Egy zuglói, tizenhét emeletes házról vetette mélybe magát a REAC labdarúgó-csapatának klubigazgatója.

Ahogyan arról beszámoltunk, csütörtök délután öngyilkos lett az NB II. Keleti csoportjában szereplő REAC labdarúgócsapatának klubigazgatója, Kutasi Róbert.

A 47 éves sportvezető, aki korábban újságíróként, a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtófőnökeként, legutóbb a szervezet NB II.-es bizottságának elnökeként dolgozott.

A Hír24 információi szerint Kutasi Róbert egy XIV. kerületi toronyház tetejéről ugrott le délután négy óra magasságában. Azonnal meghalt, már újraéleszteni sem lehetett, a mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese arról tájékoztatott, hogy a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét nem lehetett már megmenteni, a halál okát az igazságügyi orvosszakértő fogja tisztázni.

Megkerestük a rendőrséget is a tragédia kapcsán. A BRFK mindössze annyit közölt, hogy az áldozat csütörtök délután, egy XIV. kerületi épület folyosójáról vetette le magát. A helyszíni szemle adatai szerint idegenkezűségre utaló nyom nem merült fel, vagyis a rendőrség kizárta annak lehetőségét, hogy gyilkosság történt.

Az Index beszámolója szerint miután Kutasi Róbert felment a 16. emeletig lifttel, letette telefonját és kabátját a folyosón és belekapaszkodott egy kisebb korlátba. A lakók szerint ketten is megpróbálták lebeszélni arról, hogy leugorjon, de végül nem sikerült megakadályozni a tragédiát.

A REAC az elmúlt időszakban a magyarországi bundabotrány legjobban besározódott egyesülete lett, legutóbbi hét játékost előzetes letartóztatását kezdeményezték. Kutasi többször is arról vallott, hogy nagy harcot folytatott a bundázás ellen.

Információnk szerint tegnap délután még felhívta a Nemzeti Sport szerkesztőségében egykori újságíró barátját, Vajda Györgyöt, aki a sportnapilapnál évek óta a bundabotránnyal foglalkozik, a témának talán a legavatottabb honi szakembere: „Vége az életemnek. Amiért harcoltam, mind semmivé vált, abban a klubban gyűrt maga alá a mocsok, amelyért dolgoztam, azok az emberek tettek tönkre, akikben megbíztam. Csúzlival lövöldöztem az aknavetőkre, s belátom, vereséget szenvedtem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik