Foci

Az MLSZ is köszöntötte Szepesi Györgyöt

A Magyar Labdarúgó Szövetség székházában köszöntötték a 90. születésnapját február 5-én ünneplő Szepesi Györgyöt, legendás sportriportert.

Szepesi Györgyöt egy nappal születésnapja után, február 6-án szerette volna felköszönteni a szövetség, de az Aranycsapat 12. tagja kisebb balesetet szenvedett, így emiatt elmaradt az ünnepség.

Csütörtökön aztán a legendás riportert az MLSZ székházában köszöntötték tisztelői, barátai. Az ünnepségen részt vett, mások mellett, az Aranycsapat tagjai közül Grosics Gyula, Várhidi Pál és Sándor Károly, elment Egervári Sándor jelenlegi, Kovács Ferenc és Garami József volt szövetségi kapitány, illetve ott volt egy másik legendás újságíró, a szintén 90 éves Vándor Kálmán is.

“Egészen más volt a közvetítései szellemisége, másképpen közelítette meg a játékot, mint a többi riporter és újságíró. Ha egész pályafutását szeretnénk méltatni, egy teljes lexikonra lenne szükségünk, annyi kiemelkedő pontja volt életpályájának, riporterként, sportvezetőként, MLSZ-elnökként, vagy a FIFA végrehajtó bizottsági tagjaként egyaránt” – fogalmazott Berzi Sándor, a szövetség főtitkára, aki Szepesi Györgyhöz fűződő személyes élményei közül is elmesélt néhányat, majd átadta az ünnepeltnek az MLSZ ajándékát, egy labda motívummal díszített óriási kristályvázát.

Szepesi György beszéde után Kamuti Jenő, világbajnok vívó is szót kért, elmesélte, mekkora óriási segítség volt annak idején, mikor a legendás sportriporter a pást mellől támogatta a csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik