Foci

Fordított Málta ellen az U21-es válogatott

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3-1-re megnyerte a Málta elleni felkészülési mérkőzését Paolán.

Júniusban játszik először tétmeccset az Európa-bajnoki selejtezők során eddig rosszul szereplő magyar U21-es labdarúgó-válogatott.

Addig egyetlen felkészülési találkozót vív Róth Antal együttese, pontosabban már múlt időben beszélhetünk erről, hiszen szerdán lejátszotta ezt a bizonyos 90 percet a csapatunk, méghozzá Máltán.

Borzalmasan kezdődött a mérkőzés, már az első percben megszerezte a vezetést a gyengébb képességű máltai együttes, még szerencse, hogy a félidő végéig sikerült fordítani Futács két gólja révén. A második 45 percben is betalált egy alkalommal a magyar csapat (Lázár Bence), így végül megnyerte a találkozót.

A 14. percben Gosztonyit sérülés miatt kellett lecserélni.

“Sokkoló volt a korán kapott gól, de ahogy levetkőzték idegességüket a játékosok, feljavultunk és dominálni kezdtük a játékot” – értékelt a lefújás után Róth Antal. “Még szünet előtt sikerült két gólt szereznünk, majd a fordítás után, a második félidőben is folyamatos kontroll alatt tartottuk a játékot, és a végén biztossá is tudtuk tenni az előnyt. Ismerve a máltai csapat közelmúltban elért eredményeit, például, hogy a svédek csak egy góllal nyertek ellenük az Eb-selejtezőn, értékesnek tartom a mai győzelmünket” – mondta a szövetségi edző.

Eredmény – barátságos mérkőzés
Málta U21 – Magyarország U21 1-3 (1-2)
Magyarország: Gulácsi Péter (Megyeri Balázs, 45.) – Litauszki Róbert (Fodor Ferenc, 88.), Fiola Attila, Kálnoki Kis Dávid, Jánvári Gábor – Simon Ádám, Iszlai Bence (Nagy Patrik, 45.) – Bódi Ádám (Balázs Benjamin, 63.), Kovács István (Lázár Bence, 76.), Gosztonyi András (Beliczky Gergő, 15.) – Futács Márkó (Tischler Patrik, 45.)
gólszerzők: Futács Márkó (2), Lázár Bence

Ajánlott videó

Olvasói sztorik