Foci

Szerdán talpon lesz a futball elit apraja-nagyja

Anglia Hollandiát fogadja, Németország pedig Franciaországot látja vendégül a barátságos meccsek napján.

Európa- és világszerte a rengeteg felkészülési meccset rendeznek. Egyes nemzetek az olimpiára, mások az Európa-bajnokságra preparálnak, a bolgárokat Győrben fogadó magyarok pedig már az őszi vb-selejtezőkre kacsingatnak.

A régóta várt Anglia-Hollandia összecsapáson a Stuart Pearce irányította háromoroszlánosok célja nem kevesebb, mint legyőzni a 2010-es vb-döntős Oranjét.

A pályaválasztót sérülések tizedelik, Kyle Walker, Garreth Barry, Darren Bent, Tom Cleverley és Wayne Rooney sem lehet ott a hollandok ellen. Walker helyét Micah Richards veheti át, míg Barry posztján Miller szerepelhet. Ott van a keretben az életében először meghívót kapó Fraizer Campbell is.

A vendégektől mindössze Gregory van der Wiel és Rafael van der Vaart hiányzik, Arjen Robben játéka egyelőre még kérdéses, az állapotától függ, hogy mennyit lehet a pályán.

A két csapat legutóbb 2009 augusztusában találkozott Hollandiában, akkor 2-2 lett a végeredmény. A találkozó szerdán este kilenckor kezdődik a Wembleyben.

A németek, a 2006-os vb bronzérmesei immáron 18 hónapja veretlenek, most a franciák próbálnak borsot törni orruk alá.

Joachim Lőwnek négy kulcsjátékosát kell nélkülöznie a gallok ellen. Philippe Lahm, Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski és Per Mertesacker sem léphet pályára sérülés miatt. Miroslav Klose és Sami Khedira játéka még kérdéses, helyüket Mario Gomez és Lars Bender veheti át. A főszereplő az a Marco Reus lehet, aki a Mönchengladbach színeiben fenomenálisan játszik ebben a szezonban.

A vendégeknek sem lesz egyszerű dolguk: Benzema, Remy és Kaboul sem vállalta a játékot. A legnagyobb meglepetést Olivier Giroud, a Montpellier támadója jelentheti, aki valószínűleg kezdeni fog.

A két válogatott több mint tíz éve nem találkozott egymással, a szerdai rangadót a brémai Weserstadionban játsszák.

Szintén szerdán…

…szerepelnek a portugálok Lengyelországban. Érdekesség, hogy Nelson Oliveira, a Benfica játékosa életében először játszhat a portugál felnőtt válogatottban.

…fogadja Svájc Argentínát a berni Stade de Suisse-ben. A dél-amerikaiak a Messi, Agüero, Higuaín álomtrióval rohamoznak majd.

…játszanak az olaszok az USA-val. Az itáliai kezdőben Abate, Barzagli és Criscito is valószínűleg ott lesz.

…lép pályára a világbajnok Venezuela ellen. Spanyolország válogatottjába Fernando Torres és Pedro sem kapott meghívót.

…kezdődik a 2013-as Afrikai Nemzetek Kupájának selejtezője. Tizennégy meccset játszanak az első játéknapon.

· szerepelnek a portugálok Lengyelországban. Érdekesség, hogy Nelson Oliveira, a Benfica „alkalmazottja” életében először játszhat a portugál felnőtt válogatottban.

· fogadja Svájc Argentínát a berni Stade de Suisse-ben. A dél-amerikaiak a Messi, Agüero, Higuain álomtrióval rohamozzák majd a hazaiakat.

· játsszanak az olaszok az USA-val. Az itáliaiak kezdőjében Abate, Barzagli és Criscito is valószínűleg ott szerepel majd.

· lép pályára a világbajnok Venezuela ellen. Spanyolország válogatottjába Fernando Torres és Pedro sem kapott meghívót.

· kezdődik a 2013-as Afrikai Nemzetek Kupájának selejtezője. Tizennégy meccset játszanak az első játéknapon.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik