Foci

Messi húzta ki a csávából a Barcát Madridban

A Barcelona együttese Lionel Messi szemfüles megoldásával nyert 2-1-re az Atlético Madrid vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Vasárnap késő este a gránátvörös-kékek a fővárosban vendégeskedtek, az Atlético Madridnál vizitált Pep Guardiola legénysége. A barcelonaiak az első félidőben végig uralták a játékot, a Matracosoknak csak momentumaik voltak, volt olyan szakasza a felvonásnak, hogy a Barca bő nyolcvan százalékban (!) birtokolta a labdát.

Ehhez képest kissé meglepő volt, hogy csak egy gólt lőtt negyvenöt perc alatt a Barcelona, egy remekbeszabott akció végén Dani Alvesnek csak az üres kapuba kellett gurítania. Az Atléti úgy jött ki a második felvonásra, ahogyan egy hátrányban lévő csapatnak kell, így a 49. percben egyenlítettek a hazaiak, egy szöglet után Falcao közelről talált be.

Ezt követően igen izgalmas csata alakult ki a gyepen, Diego Simeone csapata pedig rendkívül megnehezítette nevesebb ellenfele dolgát. A három pont végül így is a vendégeké lett, Lionel Messi egy szabadrúgásnál húzott váratlant és a még készülődő madridi sorfal fölött kicentizte a hosszú felső sarkot, 1-2 lett a vége. A mérkőzésen egyébként igen kemények voltak a csapatok, az olykor kissé össze-vissza fújó játékvezető összesen 13 sárga lapot osztott ki.

Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy pár perccel a lefújás előtt Busquets kezezett a saját tizenhatosán belül, a játékvezető azonban nem észlelte az esetet, így egy jogosnak tűnő büntető maradt el hazai oldalon.

A találkozó összefoglalója:


barsa 2-1 by Futbol2101

Győzelmével a Barca újra tízpontos hátrányból követi a Real Madridot. Az Atlético a kilencedik jelenleg, ám a spanyol pontvadászat középmezőnyének sűrűségére jellemző, hogy csak három pontra van a gárda a negyedik pozíciótól.

Eredmény – La Liga, 24. forduló
Atlético Madrid – Barcelona 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Falcao (49.) illetve (Alves (36.), Messi (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik