Foci

Parádés Arsenal-siker a Tottenham ellen

Az Ágyúsok 5-2-es, kiütéses győzelemmel küldték haza a Tottenhamet az angol labdarúgó-bajnokságban. 0-2ről fordítottak.

A londoni városi derbin mindkét félnek csak a három pont begyűjtése volt elfogadható. Míg a hazaiak a Bajnokok Ligáját érő helyezésért harcolnak, a Tottenham még a bajnoki cím begyűjtésében is reménykedik.

A mérkőzést a Hotspur támadó felfogásban kezdte, és a 4. percben Louis Saha lövését követően meg is szerezték a vezetést. A színes bőrű csatár egy kontratámadás végén lőtt kapura, és a Vermaelenen felpattanó labda Szczesnyt megzavarva a hálóban kötött ki (0-1).

Ezt követően az Ágyúsok vették át a kezdeményezést, de a 34. percben egy újabb gyors támadást követően Bale harcolt ki tizenegyest. Szczesny mellett tolta el a labdát a 16-oson belül, majd átesett a kapuson, ám érintkezés nem történt. Mike Dean, a játékvezető egy másik hibát is elkövetett a büntető megítélése mellett, hiszen ha már megadta, ki kell volna állítani a hazai portást. A 11-est Adebayor értékesítette (0-2).

A 40. percben visszajött a meccsbe az Arsenal. Van Persie előbb a kapufát találta el, ám Arteta beadását követően Sagna robbant be és a kapuba fejelt (1-2). Három perccel később Song emelt a kapu előterébe, és a Tottenham védői nem tudtak tisztázni. Van Persie a 16-os előterében vette le a labdát, majd egy testcsel után a hosszú sarokba tekerte idénybeli 29. gólját. A szünetre 2-2-es eredménnyel vonultak a csapatok.

A második félidőt úgy folytatta Arsene Wenger alakulata, ahogy azt abbahagyta az első játékrész végén. Az 51. percben Sagna élesen passzolt a büntetőterületre, ahol az irányt változtató labdát Tomas Rosicky pörgette Friedel mellett a hálóba. A cseh vitéz majd két év után szerzett gólt a Premier League-ben (3-2).

A 65. minutumban a Tottenham nyomására kontrával válaszoltak a pályaválasztók. Van Persie remekül tartotta meg a támadóharmadban a labdát, majd passzolt Walcott elé, aki gyors átvétel után 2010 decembere után újból eredményes tudott lenni az Emirates Stadionban (már 4-2). Három perc telt el, mikor Song kiugratásával az angol csatár megint megindult és az amerikai hálóőrt alaposan átvágva a jobb alsóba tüzelt (5-2).

A 87. percben Scott Parker csúnyán odalépett Vermaelennek, s ezért jogosan megkapta második sárga lapját. Így nem lehet ott a jövő hét végén a Manchester United elleni bajnokin.

A végeredmény tehát 5-2, így a két csapat közti különbség hét pontra csökkent.

A nap másik mérkőzésén a Manchester United a 92. percben szerzett Giggs-góllal 2-1-re nyert a Norwich elle.

A találkozó összefoglalója:

Eredmények – Premier League
Arsenal – Tottenham 5-2 (2-2)
gólszerzők: Sagna (40.), van Persie (43.), Rosicky (51.), Wallcott (65., 68.), illetve Saha (4.), Adebayor (34., 11-esből)
piros lap: Parker (88., Tottenham)
Norwich – Manchester United 1-2
gólszerző: Holt (84.), illetve Scholes (7.), Giggs (92.)
Stoke City – Swansea 2-0
gólszerzők: Upson (25.), Crouch (39.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik