Foci

Az utolsó pillanatban nyert a Manchester United

A 900. United-mezben játszott mérkőzésén Ryan Giggs a 91. percben szerezte meg a győztes gólt a Vörös Ördögöknek a Norwich ellenében a Premier League-ben.

Nyert a Manchester City szombaton, így ismét valamivel nagyobb volt a teher a Manchester Unitedon a szokásosnál a vasárnapi bajnokin. Az ellenfél ezúttal az újoncként remeklő Norwich City volt.

Nem sokáig reménykedhettek a hazaiak, ugyanis Paul Scholes már a hetedik percben megszerezte a vezetést a Unitednek. Nani ívelte be a labdát a jobb oldalról, még beleért a játékszerbe Wellbeck, jött viszont nagy lendülettel a vörös hajú középpályás és a kapuba lőtt.

A kiscsapatnak szem előtt kellett tartania, hogy a United még egyszer sem kapott ki a bajnokságban abban az esetben, ha vezetett. Holt előtt nagy helyzet adódott a 34. percben, majd a fordulást követően Surman fejese ment alig mellé. A 73. percben Ryan Giggs lőtt kapufát, még a norwichi közönség is megtapsolta a Unitedben a 900. meccsét játszó walesi legendát. Ekkor még megtapsolta.

A 84. percben előbb Holt mégis megszerezte gólját, ezzel egyenlített a Norwich, de a 92. (!) percben jött Ryan Giggs és belőtte a Manchester United győztes gólját, elszomorítva ezzel a bravúrban reménykedő hazai szurkolókat.

A találkozó összefoglalója:

A nap másik mérkőzésén az Arsenal 0-2-ről fordítva 5-2-re verte a Tottenham Hotspurt.

Eredmények – Premier League
Arsenal – Tottenham 5-2 (2-2)
gólszerzők: Sagna (40.), van Persie (43.), Rosicky (51.), Wallcott (65., 68.), illetve Saha (4.), Adebayor (34., 11-esből)
piros lap: Parker (88., Tottenham)
Norwich – Manchester United 1-2
gólszerző: Holt (84.), illetve Scholes (7.), Giggs (92.)
Stoke City – Swansea 2-0
gólszerzők: Upson (25.), Crouch (39.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik