Foci

Kiadó a magyar kupatrón

A negyeddöntőihez érkezett a labdarúgó Magyar Kupa, szombaton a párharcok első felvonására kerül sor.

Nem babra megy a játék, ugyanis az MK végső győztese jogot szerez arra, hogy elindulhasson az Európa Liga 2012-13-as kiírásának második selejtezőkörében. Ha a sors úgy hozza, ehhez elegendő lehet csak a május első napján esedékes fináléba eljutni.

Hogy ki nyeri a Magyar Kupát 2012-ben? Egyelőre nehéz lenne megmondani, az azonban biztos, hogy címvédés nem lesz, tekintve, hogy a tavaly történelmi sikert arató Kecskemét együttese a nyolcaddöntőben alulmaradt a Debrecennel szemben. Kondás Elemér bajnoki álmokat is szövögető gárdája az idegenbeli odavágón alapozta meg a továbbjutást egy 2-1-es győzelemmel, a Hajdúságban pedig elég volt a hazaiaktól egy 1-1-es döntetlen is.

A Loki ellenfele a Kaposvári Rákóczi lesz. Sisa Tibor legénysége viszonylag könnyű sorsolást kapott az eddigiekben, az előző körben például a Putnok volt a Rákóczi ellenfele.

„Biztos, hogy nagyon nehéz lesz, mert ahogy elnéztem a felkészülési meccseik eredményeit, szinten mindegyiket megnyerték. Meglátjuk. A Kaposvár kerete sem nagyon változott, bár elveszítettek egy Pericset, de összességében a csapat nagy része megmaradt. A Rákóczi mindig egy masszív csapat, most is erre számítunk” – mondta a meccsről Kondás Elemér a dvsc.hu-nak.

„Szeretnénk maximális teljesítményt nyújtani, vagy afelett, és olyan eredményt akarunk elérni, ami elég lehet a továbbjutáshoz is akár. Tudjuk jól, hogy egy többszörös bajnok és kupagyőztes ellen kell játszani, de a pályán 11-11 ember lesz, és nagyon bízom benne, hogy a mostaninál acélosabb teljesítményt nyújt majd mindenki. Csak így lehet esélyünk valami szép eredmény elérésére” – így Sisa Tibor a rakoczifc.hu-nak.

Kaposvár – DVSC-TEVA 14 óra
Kaposvári Rákóczi Stadion, Vezeti: Németh Ádám
Visszavágó: 2012. március 13, kedd, 17 óra

Két megelepetéscsapat is van a legjobb nyolc között. A Békéscsaba a Ferencvárost búcsúztatta drámai körülmények között (a hazai 0-0 után 2-2-őt játszott Pásztor József legénysége az Albert Stadionban), míg az ebben a szezonban a másodosztályban vitézkedő MTK a Pécset ejtette ki úgy, hogy az első meccset a Mecsek-aljaiak nyerték meg a fővárosban.

„Nem tudom, hogy milyen formában van a csapatunk, hiszen az időjárás miatt még füves pályán nem játszottunk, négy edzőmérkőzésünk is elmaradt. Az biztos, hogy az MTK az NB II legjobb csapata, nem véletlenül vezeti kilencpontos előnnyel a Nyugati csoportot. A továbbjutás két mérkőzés alapján dől el, és nehéz lesz a négy közé kerülés. Személy szerint azt MTK-t esélyesebbnek tartom. Mindez nem jelenti azt, hogy feladjuk, kimegyünk és szeretnénk egy jó mérkőzést játszani” – vezette fel a mérkőzést Pásztor József a klub honlapján, aki nem számíthat az eltiltott Balogh Miklós és Tchana játékára sem.

„Egy küzdelmes mérkőzésre számítok, mert mi is tovább szeretnénk jutni. A Békéscsaba stabil védekezéssel játszik és elől három gyors játékossal rendelkezik. Mi felkészültünk és remélem, hogy sikerül az első mérkőzésen olyan eredményt elérni, ami biztosítja a továbbjutás lehetőségét” – idézi az MTK honlapja Garami Józsefet. A sokat megélt tréner már számíthat a sérülésből felépülő Szekeres Adrián játékára is.

Békéscsabai Előre 1912 SE – MTK Budapest 14 óra
Kórház utcai stadion, Vezeti: Veizer Roland
Visszavágó: 2012. március 14., szerda, 17 óra 30 perc

A Kaposvár második csapatát az előző körben hátrányból kiejtő Újpest Bajára látogat, Bognár György együttese a Kozármislenyt búcsúztatta a nyolcaddöntőben – előtte pedig az élvonalbeli Pápát tizenegyespárbajban. A hazaiak jelentős változáson estek át a télen, hét játékos is távozott, ám Bognár célja az, hogy a gárda a kupában megszorongassa a lila-fehéreket, a másodosztályú bajnokságban pedig meghosszabbítsa a tagságát.

„Arra törekszünk, hogy mindenkit legyőzzünk a Vasváriban!” – hangzott az ukáz.

Zoran Spisljak legénysége a csapat pénteki edzésén egy kicsit foghíjassá vált, a IV. kerületiek válogatott védője, Lipták Zoltán ugyanis térdsérülést szenvedett. A játékos így a Bulgária elleni barátságos mérkőzést is kénytelen lesz kihagyni.

Bajai LSE Kalo-MÉH – Újpest FC 14 óra
Vasvári Pál utcai stadion, Vezeti: Szilasi Szabolcs
Visszavágó: 2012. március 13., kedd, 16 óra

Nem csak a bajnoki címért folyó küzdelemben, hanem a kupában is összetalálkozik egymással két nyugati fellegvár, a Győri ETO és a Videoton. A bajnoki második és harmadik összecsapása kétségkívül a negyeddöntő slágerpárosítása.

A székesfehérváriak – a Kaposvárhoz és az MTK-hoz hasonlóan – már pályára léptek 2012-ben tétmeccsen, a Ligakupa negyeddöntőjében meggyőző játékkal nyert 2-0-ra a Vidi Miskolcon. Paulo Sousa, a csapat portugál trénere a vidi.hu-nak nyilatkozva elárulta, hasonlóan magabiztos játékot vár játékosaitól a nyugati rivális ellen is. A Magyar Kupa elhódítása is a célok között van a koronázó városban, így Sousa győzelmet vár övéitől.

„Az egész csapat nagyon várja már az első tétmérkőzést, hiszen ez az első visszajelzés arról, hogyan sikerült a felkészülésünk. A tervezett munkát elvégeztük, szerencsére csak kisebb sérülések hátráltattak bennüket. Nagyon fegyelmezett, koncetrált játékot várok a csapattól, hiszen a Videoton az egyik legjobb gárda itthon. Célunk a továbbjutás, szeretnénk az első mérkőzésen olyan eredményt elérni, hogy a győri visszavágót mi várjuk kedvezőbb helyzetből” – mondta Csertői Aurél a Rába-parti együttes honlapjának.

Videoton – Győri ETO FC 16 óra (Tv: Sport 1)
Sóstói Stadion, Vezeti: Solymosi Péter
Visszavágó: 2012. március 14., szerda, 18 óra

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik