Foci

Eltángálta a Vidi az ETO-t

A Videoton hazai pályán 5-1-re győzte le a Győri ETO-t a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján.

Visszafogottan kezdett a két csapat a Sóstói Stadionban, a bajnoki második ETO és a harmadik Vidi. A tavalyi MK-ezüstérmes a 14. percben a semmiből szerezte meg a vezetést, Molnár Péter kapus rossz kirugása Walter Lee-t találta meg, a fehérvári légiós pedig pár méter megtétele után a hosszú alsóba lőtt.

A felvonás közepén jobbára egymást gyűrték a felek, ekkor nem volt látványos a játék. A 38. percben Pilibaitis buktatta Oliveirát a tizenhatoson belül, Nikolic pedig tanítanivaló módon értékesítette a tizenegyest.

Alig kezdődött el a második félidő, újabb büntetőhöz jutott a Videoton, ezúttal Pátkai rúgta fel Kovács Istvánt, Sándor György lövésébe csak beleérni tudott Molnár. Bozovicnak nem sok dolga akadt a hazai kapuban, Paulo Sousa csapata biztosan őrizte előnyét.

A 66. percben újabb gólt lőttek a piros-kékek, a végig jó teljesítményt nyújtó Oliveira lőtt 13-ról a hálóba. A végére egy kissé elkényelmesedett a Vidi, a csereként beálló Windecker szépített, ám a végeredményt Torghelle állította be, 5-1 lett. A székesfehérváriak igen kedvező helyzetből várhatják a győri visszavágót.

Érdekesség, hogy az egykori sprinter, a kétszeres olimpiai bronzérmes Ben Johnson a helyszínen tekintette meg a nyugati rangadót.

A játéknap korábbi mérkőzésein a vendégcsapatok kerültek lépéselőnybe. A részletekről IDE kattintva olvashat bővebben.

Eredmény – Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Videoton – Győri ETO 5-1 (2-0)
Gólszerzők: Walter(14.), Nikolic (39. – 11-esből), Sándor (48. – 11-esből), Oliveira (67.), Torghelle (92.) illetve Windecker (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik