Foci

Arsavin Huszti csapattársa lesz

Andrej Arsavin visszatér Szentpétervárra, az Arsenal orosz légiósa kölcsönben júliusig játszhat a Zenitben.

“Arshavin is back!” – hirdeti öles címmel a Zenit Szentpétervár angol nyelvű honlapja. Az orosz támadó középpályás némileg kényszerből tért vissza volt csapatához, az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger mostanában nemigen játszatta.

Arsavin kölcsönszerződése júliusig szól, természetesen a Zenit BL-meccsein, így a szentpéterváriak március 6-i, Benfica elleni nyolcaddöntő visszavágóján sem léphet pályára, mivel az Arsenal színeiben játszott az idényben Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Arsavin nem is a nemzetközi kupapronddal foglalkozik, abban szeretné leginkább segíteni nevelőklubját, hogy megnyerje az orosz bajnokságot. A Zenit hat ponttal vezeti a tabellát a CSZKA Moszkva előtt.


Arsavin és Luciano Spalletti edző pacsizik

Arsavin “bemutatkozása” nem akármilyen találkozón történhet meg, március 3-án a Luzsnyiki-stadionban éppen a CSZKA Moszkva fogadja őket.

“Nagyon várom már, hogy újra a Zenit színeiben játszhassak, mindent meg fogok tenni azért, hogy bajnokok legyünk” – nyilatkozta Arsavin.

Az oroszok egyik kedvencének szentpétervári felbukkanása nem mindenkinek jön jól. Huszti Szabolcsot 2009-ben épen az Arsenalhoz igazoló Arsavin pótlására igazolta le a Zenit, de a magyar légiós nem nagyon kap játéklehetőséget, most pedig egy számára nagyon veszélyes rivális érkezett.

Andrej Arsavin pályafutása
Született: 1981. 05. 29., Leningrád (Szentpétervár)
Zenit Szentpétervár, ifi csapat: 1999.
Zenit Szentpétervár, első csapat: 2000-2009.
(310 mérkőzés, 71 gól)
Győzelmek: orosz bajnok, orosz kupa, UEFA-kupa és UEFA Szuperkupa (2008)
Arsenal: 2009-
(133 meccs, 30 gól)
A hónap játékosa a Premier League-ben, 2009. április
Orosz válogatott: 57 meccs, 16 gól, Eb-elődöntő (2008)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik