Foci

Nyugalomra int az MLSZ a Sousa-Egervári “ügyben”

Közleményt adott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség az elmúlt hetekben a közbeszéd tárgyává lett konfliktussal kapcsolatban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség eddig szándékosan igyekezett távol maradni az Egervári Sándor és Paolo Sousa között feltételezett konfliktustól – kezdi közleményét a szövetség.

“az MLSZ-nek és munkatársának nem feladata, de nem is joga, hogy bármilyen módon minősítse egy klub, az előírásoknak megfelelően alkalmazott munkatársának tevékenységét. Ha valamely munkatárs ezt mégis megtenné, akkor az kizárólag az ő magánvéleménye. Az MLSZ folyamatos elvárása munkatársai felé, hogy tartózkodjanak magánvéleményük nyilvános hangoztatásától” – így a szervezet kommünikéje.

A szövetség is megszólalt az ügyben (Fotó: MTI)

A közlemény így folytatódik:

“Ugyanakkor, a Szövetség, látva a folyamat médiában tapasztalható értelmetlen és indokolatlan gerjesztését, ezúttal szükségesnek látja megszólalni. Az MLSZ megítélése szerint a jelzett témakörben több oldalról nyilatkozó, hozzászóló és értelmező megnyilvánulások valós és vélt sérelmeket, többnyire indulatoktól vezérelt túlzó állításokat, jellemzően valótlan értesüléseket, hamis állításokat és hibás következtetések tartalmaznak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség semmilyen logikus okát vagy értelmes célját nem látja az ügy kirobbantásának, jelentősége eltúlzásának, szenzációként való kezelésének, további boncolgatásának. Mind a Videoton, mind az MLSZ, de közvetetten a futballtársadalom minden tagja, szurkoló, játékos, klub és újságíró csak veszíthet az ilyen üres, tartalmatlan vádaskodáson és kárörvendő egymásra mutogatáson – mindenféle eredmény vagy hasznos tapasztalat reménye nélkül.

Az MLSZ, az ügyben kezdetektől fogva körültekintően tájékozódva, minden érintett fél álláspontját ismerve kijelenti, hogy sem a Szövetség, sem munkatársai magatartása az üggyel kapcsolatban nem kifogásolható, sem szándékos, sem akaratlan bírálat, presszió, etikátlanság nem történt a Szövetség vagy munkatársai részéről.

Reméljük, kívánjuk, elősegítjük és elvárjuk másoktól is, hogy a Videoton, a válogatott és minden hazai sportoló nyugodt körülmények között készülhessen soros feladatára. Munkánk, nehézségünk van épp elég, nincs szükségünk felesleges problémák gyártására. A sokak által félremagyarázott helyzetet, a kézfogás elmaradását az MLSZ a két szakember közötti magánügynek, a múlt következmények nélküli részének, és a maga részéről a témát lezártnak tekinti.”

A sportnapilap az NB1.hu-ra hivatkozva közölte, hogy Paulo Sousa, a Videoton szakvezetője állítólag nem fogott kezet Egervári Sándorral, a válogatott szövetségi kapitányával egyik találkozásuk alkalmával.

A portugál szakvezető egyébként a hírek szerint nem örvend nagy népszerűségnek a magyar edzői kar szemében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik