Foci

Tévez elnézést kért

Visszavonta fellebbezését a klubhoz történt visszatérése után Carlos Tévez, aki szeptember óta kegyvesztett a Manchester City labdarúgócsapatánál.

“Őszintén bocsánatot kérek mindenkitől, akinek csalódást okoztam, és akit felbosszantott az elmúlt hónapokban mutatott viselkedésem. Mostantól ismét a játékra szeretnék koncentrálni” – közölte az argentin csatár, aki nemrégiben tért vissza Angliába.

Az utoljára szeptemberben pályára lépett, 27 éves játékos három hónapig klubjának engedélye nélkül hazájában tartózkodott, és Roberto Mancini vezetőedző januárban még úgy nyilatkozott, hogy soha többé nem szerepelhet a csapatban. Az engedély nélküli hazautazásért az egyesület hat heti fizetésmegvonással, azaz közel egymillió fontos pénzbírsággal sújtotta Tévezt, aki fellebbezett a döntés ellen – ám ezt most visszavonta. A pénzbüntetésekkel és befagyasztott járandóságával együtt a dél-amerikai légiósnak több mint 9,3 millió fontról (kb. 3,3 milliárd forint) kell lemondania.

A botrány akkor robbant ki, amikor a csatár állítólag nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ezért a City októberben 600 ezer fontos bírságot szabott ki rá. Később az angol hivatásos futballisták szervezetének nyomására megfelezték a büntetést.

Mancini február elején már úgy nyilatkozott, hogy ha erőnlétileg alkalmas állapotban van, Tévez visszatérhet a csapathoz.

A futballistát a januári átigazolási időszakban a Paris Saint-Germain, az AC Milan és az Internazionale is megkörnyékezte – sikertelenül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik