Foci

Miskolcon került előnybe a Vidi

A Videoton együttese 2-0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjének első meccsén.

A Diósgyőr nem a legnyugodtabb légkörben készülhetett a Videoton elleni Ligakupa-összecsapásra. Az első félidő elején kiegyenlített játék folyt a pályán, nem meglepő, tekintve hogy Paulo Sousa és Benczés Miklós is kifigyelte az ellenfelet Törökországban.

A 24. percben aztán vezetést szerzett a Vidi, Oliveira tekert középre egy szögletet, Torghelle Sándor pedig közelről a kapuba kotorta a labdát. A túloldalon Frizoni jelentkezett egy távoli bombával, Tujvel csak szögletre tudta ütni a levegőben cikázó labdát. A folytatásban mind a két oldal előtt adódott egy-egy ziccer, az eredmény már nem változott a szünetig.

A félidőben az előre megbeszéltek szerint kapust cserélt a Diósgyőr. Az első nagyobb helyzetet is a frissen beállt Radosnak kellett fognia, Sándor egy csel után vette célba a kaput. A túloldalon egy szabadrúgást kellett Tujvelnek védenie, majd jött Polonkoai drámája: a fehérvári középpályást becserélése után két perccel hordágyon kellett levinni egy ütközés után – Jeff Silva érkezett a helyére.

A hajráig főleg a mezőnyben gyűrték egymást a felek, elég lassan telt ekkor az idő a miskolci hidegben. A 81. percben Tóth Balázs remekül ugratta ki Nemanja Nikolicot, aki egy az egyben vihette a kapusra labdát. Lapos, középre tartó lövést engedett meg a csatár, Rados mentett szögletre.

Vegül Nikolic is feliratkozott a góllövők közé, a szélen meglóduló Gyurcsó beadását fejelte a hálóba. A Videoton ezzel az idegenben aratott 2-0-s győzelemmel igen kedvező helyzetbe került a Ligakupa negyeddöntőjében. Visszavágó március 7-én, szerdán, Székesfehérváron.

Eredmény – Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
DVTK – Videoton 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Torghelle (24.), Nikolic (92.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik