Foci

Hiányérzete is van a Napoli edzőjének

Walter Mazzarri csapata 3-1-re verte a Chelsea-t a labdarúgó Bajnokok Ligájában, de az olasz szakember még nem nyugodt.

A BL nyolcaddöntőjének keddi “odavágóján” a Napoli ismét megtréfált egy angol csapatot, hiszen miután a csoportkörben legyőzték a Manchester Cityt, ezúttal a Chelsea-t sikerült két vállra fektetniük.

Az olaszok ugyan hazai pályán hátrányba kerültek az első félidőben, de végül 3-1-re nyerték a mérkőzést, Lavezzi duplázott, valamint Cavani is betalált – utóbbi vállal. A találkozó után a szakvezetők már a londoni visszavágóról is szót ejtettek.

“Megszerezhettük volna a negyedik gólunkat is, de pechesek voltunk Maggio lövésénél (Ashley Cole a gólvonalról mentett – a szerk.). Kár érte, háromgólos előnyben nyugodtabbak lennénk. A Chelsea nagyon erős otthon, jó teljesítményt kell nyújtanunk majd idegenben is” – fogalmazott a Napoli vezetőedzője, Walter Mazzarri.

“Tisztában vagyunk vele, hogy még nem jutottunk tovább a negyeddöntőbe. Most is láttuk, hogy a Chelsea-ben nagyszerű futballisták játszanak, akik hazai pályán könnyedén szerezhetnek két gólt. Örülök neki, hogy a csoportkörben már játszottunk Angliában, így legalább tudjuk, hogy nagyjából mi várható Londonban” – mondta az olasz szakember.

Az angol bajnokságban várakozásokon alul szereplő Chelsea mestere, André Villas-Boas alatt a hírek szerint már a keddi BL-meccs előtt is ingott a kispad, az újabb zakó pedig minden bizonnyal nem segített a portugál szakember helyzetén. A Porto együttesével az elmúlt szezonban Európa Ligát nyerő fiatal mester azonban már a március 14-én sorra kerülő visszavágóra is koncentrál.

“A gólunk után megvolt a lehetőségünk egy újabb találatot szerezni, de kihagytunk pár lehetőséget. El kellett volna kerülnünk néhány hibát, mert a Napoli támadósora az ilyenekért büntetni szokott. A harmadik bekapott gól teljesen elkerülhető volt” – mondta a Chelsea menedzsere. “Egygólos hátrányban könnyebb lenne a helyzetünk, így nehezebb dolgunk lesz, de természetesen nem lehetetlen” – tette hozzá Villas-Boas.

A mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik