Foci

A City kiverte az Európa Liga címvédőjét

Az Európa Liga szerdai mérkőzésén a Manchester City 4-0-ra verte a sorozat tavalyi győztesét, így továbbjutott a legjobb 16 közé.

A második számú európai kupasorozatban az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt párharcban nem született meglepetés. Igaz ez még akkor is, ha a dúsgazdag Manchester City ellenfele a címvédő FC Porto volt.

Sok minden meghatározott az odavágó, ugyanis már az első mérkőzésen, Portugáliában győzni tudott az angol sztárcsapat, méghozzá hátrányból megfordítva az állást. Akkor a csereként beálló Sergio Agüero volt a hős. 1-1-nél állt be, és a 85. percben győztes gólt szerzett.

Most a meccs alaphangulatát, semmint a katarzist adta meg az argentin, ugyanis a 19. másodpercben gólra váltotta Yaya Touré álompasszát – az elefántcsontparti később összegyűjtött egy sárgát, így nem játszhat a következő mérkőzésen. Az első félidőben ennek ellenére még vezetett formás támadásokat a Porto az ezúttal telt házat nem produkáló City of Manchester Stadionban.

Sőt, a második félidőben James révén szabályosnak tetsző gólt szerzett a portugál együttes, de Wolfgang Stark játékvezető les címén nem adta meg a gólt. Hulk próbálkozgatott a jobb szélen, de nem nagyon ment neki, ellenben az angol drukkerek rendre kifütyülték (felmerült a gyanú, hogy az első meccsen esetleg huhogással köszöntötték őt az angolok…).

A Manchester City takaréklángon játszott a második félidőben, a Porto ügyeskedett, ennek ellenére végül fölényes sikert aratott az angol együttes. A csereként beállt Dzeko egy remek passz után kilőtte a jobb sarkot, majd a gól után reklamált a vendégek részéről Rolando, aki miután megkapta második sárgáját, mehetett az öltözőbe.

Kihasználta emberelőnyét Roberto Mancini csapata, és a szintén csereként beálló Pizarro gólpasszával majd góljával kialakította a 4-0-s végeredményt.

A találkozó összefoglalója:

A Manchester City a következő körben a Legia Varsó-Sporting párharc győztesével találkozik majd.

Eredmény – Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért, 2. mérkőzés
Manchester City – Porto 4-0 (1-0)
gólszerzők: Agüero (1.), Dzeko (76.), David Silva (84.), Pizarro (86.) 
piros lap: Rolando (77.)
Továbbjutott a Manchester City 6-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik