Foci

Készen áll a varsói stadion

A nyári, lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság nyitómeccsének otthont adó arénát hamarosan felavatják.

Minden biztonsági akadály elhárult, így a korábbi halasztás után február 29-én a Lengyelország-Portugália barátságos mérkőzéssel avatják fel az Eb nyitómeccsének otthont adó varsói stadiont.

Hanna Gronkiewicz-Waltz, a lengyel főváros polgármestere kedden jelentette be, hogy a rendőrség minden szükséges engedélyt megadott, így futballmérkőzésen is kinyithatja kapuit a létesítmény. “Nagyon örülök, hogy végre letesztelhetjük, minden megfelelően működik-e” – mondta Grzegorz Lato, a lengyel szövetség elnöke, aki hozzátette, reményei szerint még egy találkozón kipróbálhatják a stadiont, mielőtt május 9-én átadnák az európai szövetségnek (UEFA).

Az 58 ezer néző befogadására alkalmas Nemzeti Stadiont hat hónappal a tervezettnél később, január 29-én egy rockkoncerttel nyitották meg, ugyanakkor a hagyományosan nyár végén esedékes, de az aréna éles tesztelése miatt február 11-re áthelyezett Szuperkupa-mérkőzést elhalasztották, mivel a stadion felkészültsége a rendőrség, a tűzoltóság, valamint a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálat szerint elégtelen volt egy kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzés megtartásához. Az értékelés szerint egyebek közt a falvastagság korlátozza a távközlést, így a szervezők és a biztonsági szolgálat szükség esetén nem tudnának egymással kommunikálni.

A kontinensviadal Lengyelország-Görögország nyitómeccsét június 8-án rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik