Foci

“A City a legyőzhetetlen Arsenalra emlékeztet”

A tavaly nyáron visszavonult Patrick Vieira elismeréssel beszélt az angol labdarúgó-bajnokság listavezetőjéről.

A francia exfocista a 2003/04-es szezonban veretlenül bajnok Arsenalhoz hasonlította a Manchester City jelenlegi együttesét. Az Ágyúsok akkori csapatának Vieira volt a csapatkapitánya, nem meglepő tehát, hogy a City mentalitására és csapategységére a Wenger-éra legkiemelkedőbb diadalmenetét hozta példának.

A volt válogatott szűrő nyáron visszavonult a profi futballtól, azóta fejlesztési igazgatóként dolgozik a Citynél. Elégedett Roberto Mancini munkásságával, szerinte remek közösséget eszkábált a stábból és a játékosokból.

„Az öltözőbeli hangulatot szeretem igazán a klubnál” – nyilatkozott Vieira. „Emlékeztet arsenalos pályafutásom éveire. Olyan srácok fociznak együtt, akik közt nagyon szoros a kapcsolat. Mikor Arséne Wenger keze alatt dolgoztam, imádtam edzésre járni az atmoszféra miatt. Hittünk egymásban, és tudtuk, hogy képesek vagyunk bajnokságot nyerni. Úgy érzem, ez a Citynél is így van.”

Az 1998-ban világbajnok focista jól tudja, hogy mit jelent bajnokságot nyerni. Úgy véli, hogy hiába a United fölénye a trófeaharcban, Mancini gárdája az erősebb csapat.

„Fontos tudni, hogy csapatként jobbak vagyunk városi riválisunknál” – folytatta. „Csak rajtunk áll, hogy a tabella élén végzünk, vagy sem. Ha megnézzük, hogy milyen színvonalon tevékenykedtünk a pályán a szezon elejétől fogva, majd vetünk egy pillantást a United teljesítményére, a tény az, hogy mi vagyunk a jobbak. Viszont a Vörös Ördögöknél tudják csak igazán, hogyan lehet trónra jutni. Sir Alex mindenkinél jobban érti ezt. Évről évre serlegeket nyernek.

Vieira hozzátette, hogy a tavalyi FA kupa siker nagy önbizalmat adott az alakulatnak. „Ha egy csapat megnyeri hazája legrangosabb kupasorozatát, ráébred, hogy bárkit képes legyőzni. Megnézhetik játékosállományunkat. Húsz válogatott futballistával dolgozunk együtt. Azért jöttek ide, hogy bajnokok legyenek, és történelmet írjanak” – fejezte be mondandóját a legendás középpályás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik