Foci

Már a kupában is szenved a Chelsea

A Chelsea labdarúgócsapata 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a másodosztályú Birmingham Cityvel az FA-kupa nyolcaddöntőjében. A továbbjutásról az újrajátszás dönt majd.

Jobban kezdett a Chelsea szombaton kora délután, ehhez képest a másodosztályú Birmingham City szerezte meg a vezetést: mindössze a második támadásából a harmadik szögletét hozta össze a vendégcsapat, a londoni védők ügyetlenkedtek, David Murphy így a 20. percben közelről betalált.

Szinte azonnal egyenlíthetett volna a hazai gárda, azonban a Ramires buktatása miatt megítélt büntetőt Mata kihagyta. Pontosabban Doyle kapus védte, a hálóőr remekül érezte meg az irányt és a kapufára tolta a labdát. A folytatásban André Villas-Boas legénysége több nagy helyzetet is kidolgozott, egalizálnia azonban nem sikerült a szünetig, így a csapatokat elégedetlen moraj kísérte az öltözőbe.

A második felvonásban továbbra is mezőnyfölényben játszott a Chelsea, ez pedig a 62. percben érett góllá, Ivanovic beívelésére Sturridge bántóan üresen ugorhatott fel, be is fejelte a labdát a hálóba. A Kékek tovább pörögtek a folytatásban, ugyanakkor a Citynek is akadt két veszélyes lehetősége a túloldalon.

A meccs összefoglalója:


Chelsea 1-1 Birmingham footyroom.com by footyroom

Az eredmény végül nem változott, így az utóbbi időben több sebből vérző Chelse újrajátszásra kényszerül a Birmingham ellen az FA-kupa ötödik fordulójában.

Eredmény – FA-kupa, 5. forduló (nyolcaddöntő)
Chelsea – Birmingham City 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Sturridge (62.) illetve Murphy (20.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik