Foci

Csak ráijeszteni tudtak a Juventusra

Az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Juventus hazai pályán hátrányból fordítva 3-1-re verte a Catania együttesét.

Javítani szeretett volna a Juventus az elmúlt két bajnokiján elért gólnélküli döntetlen után, és ez hazai pályán sikerült is Antonio Conte csapatának a Catania ellen.

Pedig a vendégek ráijesztettek a torinóiakra, Barrientos a 4. percben egy jól helyezett ballábas próbálkozással kilőtte a jobb sarkot, hidegzuhany volt ez a Juventusnak.

Jó iramú volt a találkozó, a Catania bátran futballozott, többször letámadta esélyesebb ellenfelét, a Juve pedig rendületlenül próbálkozott az egyenlítéssel. A 22. percben ez össze is jött, Pirlo nagyjából huszonöt méterről elcsavart a sorfal mellett egy szabadrúgást, Kosicky kapus csak nézte, ahogy a labda a hálóban köt ki.

Az iram ezután sem csökkent, Quagliarella kapufájánál a fordításhoz is közel jártak a Zebrák, de a válasz sem késlekedett, a szicíliaiak is eltalálták a lécet.

1-1 után következett a második félidő, ekkor már egyértelműen a Juventus dominált. A gólszerzési próbálkozások azonban egy darabig sikertelenek maradtak, a 66. percben viszont Motta megkapta a második sárga lapját, a Juventustól kölcsönvett cataniai védő jogosan lett kiállítva.

Kisvártatva Almiron előtt adódott nagy helyzet, de Buffon megmentette a hazaiakat. Az emberelőnyt végül sikerült kihasználnia a rózsaszínben játszó fekete-fehéreknek, Pirlo beívelt szabadrúgása után Kosicky lemaradt a labdáról, Chiellini pedig a hálóba fejelt.

A 3-1-es végeredményt Quagliarella állította be a 81. percben, lövésébe beleért ugyan a Catania kapusa, de a labda a hálóba pörgött.

A mérkőzés góljai:

A Juventus győzelmének köszönhetően a tabella élére ugrott, vasárnap azonban a Milan visszaelőzhet, amennyiben idegenben legyőzi a Cesenát. Tegyük hozzá, hogy a Juvénak egy elmaradt meccse is van még, így vesztett pontok tekintetében mindenképpen a torinóiak állnak majd a legjobban a forduló után.

Eredmény – Serie A, 24. forduló
Juventus-Catania 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Pirlo (22.), Chiellini (74.), Quagliarella (81.), illetve Barrientos (4.)
Kiállítva: Motta (66., Catania)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik