Foci

Újabb nagy pofon az Internek

Az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában az Inter otthon kapott ki 3-0-ra a Bolognától. Nyert a Napoli Firenzében.

Az Internazionale és a Napoli is pályára lép jövő héten a Bajnokok Ligájában, de a két együttes közül pénteken csak az egyik hangolt jól a legrangosabb európai kupa nyolcaddöntőjére.

Az Inter előtt nem állt megoldhatatlannak tűnő feladat, hazai pályán a tabella hátsó felében tanyázó Bolognát fogadták Claudio Ranieri tanítványai, de az utóbbi időben mutatott formát tekintve azért lehetett izgulnivalója a kék-feketék szurkolóinak. A 2010-es BL-győztes a Roma otthonában elszenvedett 4-0-s vereség után legutóbb Milánóban kapott ki a Novarától, most pedig a Bologna is kiosztott egy pofont Sneijderéknek.

A vendégek a 37. percben szerezték meg a vezetést Di Vaio révén, majd két perc sem telt el, és máris kétgólos volt az Inter hátránya. A Bologna második találatát is Di Vaio szerezte, miután egy felívelés után Ranocchia nagyot hibázott.

A házigazda képtelen volt még szépíteni is, a második félidőben is eredménytelenek maradtak a próbálkozásaik, majd a 85. percben jött a kegyelemdöfés, Acquafresca megtartotta a labdát az ellenfél játékosainak gyűrűjében, majd a jobb alsó sarokba lőtt. A Bologna 3-0-ra nyert az Inter otthonában, nem lenne meglepő, ha Claudio Ranieri állása komoly veszélybe kerülne az újabb blama után, hiszen csapata a legutóbbi öt bajnokijából négyet elveszített. A BL-ben a Marseille vár Maiconékra.

Eközben a Napoli már a 3. percben előnybe került a Fiorentina vendégeként, Hamsik nagyszerű passza után Cavani használta ki a ziccert. Jól tartotta az előnyét a vendégcsapat, majd a második félidőben ismét eredményes volt Cavani, az uruguayi gólvágó a leshatárról lépett ki egy jó indítással és a rövid sarokba küldte a játékszert.

A végeredményt Lavezzi állította be a meccs végén, a Napoli 3-0-ra nyert Firenzében, így megnövelt önbizalommal várhatja a keddi, Chelsea elleni BL-meccset.

A Serie A pénteki játéknapja után a Napoli az ötödik helyre jött fel, míg az Inter a hatodik pozícióba esett vissza.

Eredmények – Serie A, 24. forduló
Internazionale-Bologna 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Di Vaio (37., 38.), Acquafresca (85.)
Fiorentina-Napoli 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Cavani (3., 55.), Lavezzi (91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik