Foci

Nem bírt ukrán ellenfelével a Vidi

A Videoton labdarúgócsapata 2-0-ra kikapott a Tavriya Simferopol elleni edzőmérkőzésen Törökországban.

A magyar bajnoki címvédő Videoton együttese szerdán újabb edzőmérkőzést játszott a törökországi Belekben, az ellenfél az ukrán Tavriya Simferopol volt ezúttal. Az aktuális rivális hazája bajnokságában jelenleg a hetedik, de mindössze egypontnyi hátrányban van az Európa Liga-selejtezőt érő ötödik pozíciótól.

Paulo Sousa, a székesfehérváriak portugál trénere ezúttal egy felforgatott csapatot küldött ki a pályára, a piros-kékek a Tujvel – Szolnoki, Apostolopoulos, Vaskó, Oliveira – Gyurcsó, Mitrovics, Polonkai, Gosztonyi – Evandro, Torghelle összeállításban vágtak neki a kilencven percnek.

Az ukrán fél már igen korán, a 12. percben megszerezte a vezetést, Vaskó büntetőt érően szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Tujvel pedig nem tudta fogni Maxim Feschuk magabiztos tizenegyesét. Ezt két Vidi-helyzet, majd egy újabb Tavriya gól követte, Nazarenko egy egyéni alakítás végén növelte kettőre a két együttes közti különbséget. A szünetig főleg a szabálytalanságokról szólt a meccs, nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki.

A második felvonás elején nagy helyzete volt a Vidinek, egy szöglet utáni fejes csattant a kapufán. A 68. percben Sousa két játékost leszámítva (Tujvelt és Gosztonyit) mindenkit lecserélt, még a félidőben beküldött Vasziljevicset és Jeff Silvát is. A támadóbb felállás csak mezőnyfölényben mutatkozott meg, a helyzetek elmaradtak fehérvári oldalról, egyedül Perics lökete jelentett veszélyt az ukrán kapura, egy védő azonban menteni tudott. Az eredmény már nem változott a lefújásig, a Videoton így 2-0-ra kikapott.

Mindeközben a szintén Törökországban edzőtáborozó Diósgyőr talpra tudott állni az első félidőben összeszedett kétgólos hátrányából és 2-2-es döntetlent játszott az orosz másodosztályban érdekelt Kamaz ellen. A miskolciak góljait Seydi és Luque szerezték, utóbbi tizenegyesből talált be az ellenfélnek.

Eredmények – felkészülési mérkőzés
Tavriya Simferopol – Videoton 2-0 (2-0)
DVTK – Kamaz 2-2 (0-2)
A magyar csapat gólszerzői: Seydi (48.) és Luque (82., 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik