Foci

A Milan tönkretette Henry búcsúját

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján a Milan könnyedén verte 4-0-ra az Arsenalt. Robinho és Ibrahimovic volt a meccs két legjobbja.

Robinho két gólt is magára vállalt a négyből (Fotó: MTI/EPA)

Összefoglaló: Már a sorsolás után is többen csettintettek, hogy ez lehet majd a nyolcaddöntők közül a legérdekesebb párosítás, ehhez képes könnyen megeshet, hogy már kilencven perc után eldőlt a továbbjutás sorsa.

Már az első percekben érezni lehetett, hogy a Milan készült fel jobban a mérkőzésre, majd a 15. percben Boateng egy irtózatosan nagy góllal meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. A folytatásban nem sok minden történt, de egy Ibrahimovic, Robinho összjáték végén utóbbi fejelt a hálóba, így megnyugtató előnyből várhatta a folytatást.

A brazil a második félidő legelején lábbal értékesítette a svéd passzát, majd Ibra a hajrában maga harcolt ki és értékesített egy büntetőt, beállítva a 4-0-s végeredményt. Az Arsenal teljesen súlytalan volt, két van Persie-helyzetet leszámítva nem sok zavart okozotak a londoniak a hazai kapu előtt. Robinho két góllal, Ibrahimovic egy találattal és két assziszttal zárta a szerda esti mérkőzést.

Az Ágyúsok korábban még nem kaptak ki négy góllal az elsőszámú európai kupasorozatban. Thierry Henry kölcsönszerződése február 16-án lejár a szigetországi együttesnél, így minden bizonnyal ez volt az utolsó mérkőzése Arséne Wenger gárdájában. Nagy valószínűséggel szebb búcsúra számított.

Így négyelte fel a Milan az Arsenalt:


A 2003-04-es BL-negyeddöntőben a Deportivo La Coruna 4-1-es vereséget szenvedett a San Siróban, ám egy hazai 4-0-s sikerrel kiharcolta a továbbjutást. Ez eddig a legnagyobb különbség, amelyről csapat fordítani tudott a Bajnokok Ligájában. Minden bizonnyal a Rossoneri mindent megtesz, hogy mégegyszer ne essen meg vele hasonló csúfság.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Milánó, San Siro, 80 ezer néző, Vezette: Kassai Viktor
AC Milan – Arsenal 4-0 (2-0)
AC Milan: Abbiati – Antonini, Silva, Mexes, Abate – Nocerino, van Bommel, Seedorf (Emanuelson, 12.) – Boateng (Ambrosini, 70.) – Robinho (Pato, 84.), Ibrahimovic Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Arsenal: Sczesny – Gibbs (Oxlade-Chamberlain, 66.), Vermaelen, Koscielny (Djourou, 44.), Sagna – Rosicky, Song – Arteta, Ramsey, Walcott (Henry, a szünetben) – van Persie Vezetőedző: Arséne Wenger
Gólszerzők: Boateng (15.), Robinho (38., 49.), Ibrahimovic (79. – 11-esből)
Sárga lap: Antonini (47.), Mexes (62.), Ambrosini (81.) illetve Song (72.), Djourou (78.)
Piros lap:

Az alábbiakban olvashatják élő, szöveges tudósításunkat!

94. PERC: Pato löketét védte Sczesny és ez volt a mérkőzés utolsó jelenete, a Milan 4-0-ra nyert. Köszönjük a figyelmet!

92. PERC: Emanuelson önzőzött egy kicsit, egy fölé-mellé szálló lövéssel zárt egy ígéretesnek tűnő kontrát.

85. PERC: Van Persie fejesét védte Abbiatti, majd a duplázásnál Abate mentett. Két sarokrúgást is elvégezhetett a Senal, veszélytelen volt mindkettő.

CSERE 84’
Milan
Pato váltja honfitársát, Robinhót.


83. PERC:
Rosicky lőtt kapsból, bedobás lett belőle…

SÁRGA LAP 81’
Ambrosini, Milan
Egy kemény belépőért.


79. PERC: Érik egy minitörténelem, ugyanis az Arsenal még sohasem kapott ki háromnál több góllal a BL-ben. Most bő tíz perccel a meccs vége előtt négy van közte, Ibrahimovic értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt, 4-0!

GÓÓÓL 79’
Ibrahimovic, Milan
A kapus alatt az jobb alsóba lőtt!
SÁRGA LAP 78’
Djourou, Arsenal
Ibrahimovic lerántásáért.
TIZENEGYES 78’
Milan
Djourou rántotta le Ibrahimovicot.
SZÖGLET 77’
Milan
Robinho fejelt fölé-mellé.

74. PERC: Az előbb már azt hihettük, hogy talán valamit virít az Arsenal, a jelek szerint azonban tévedtünk, nem nagyon tudnak épkézláb akciót vezetni a londoniak.

SÁRGA LAP 72’
Song, Arsenal
Lerántásért.
SZÖGLET 70’
Milan
Ibrahimovic sarokkal próbálkozott, mellé.
CSERE 70’
Milan
Boateng vastaps közepette le, Ambrosini be.
CSERE 66’
Arsenal
Oxlade-Chamberlain váltja Gibbset.


66. PERC:
Életjel angol oldalon! Henry remek ütemben pörgette fel a labdát van Persie-nek, a holland lövését nagy bravúrral tolta ki szögletre Abbiati. A rutinos portás a szögletet magabiztosan szelídítette meg.

SZÖGLET 65’
Arsenal
Ramsey fejese ment jócskán fölé.


63. PERC:
Az Arsenal ígéretes helyről lőhetett szabadrúgást, ám a védők mögé beemelt labda csemeg volt Abbiati számára.

SÁRGA LAP 62’
Mexes, Milan
Lerántásért.
SZÖGLET 59’
Arsenal
Abbiati öklözte ki a középre ívelt labdát.


58. PERC:
Az Arsenal érezhetően nem tud mit kezdeni a Milannal, az olaszok pedig biztos előnyük tudatában nem pörögnek annyira.

49. PERC: Bajban a Senal! Alig kezdődött el a második félidő, bent van a kapuban a harmadik milánói gól. Robinho szinte a tizenhatos vonaláról lőtt a rövid alsóba, Sczesny hiába vetődött már, 3-0!

GÓÓÓL 49’
Robinho, Milan
Ezúttal lábbal talált be a brazil!
CSERE 46’
Arsenal
Walcott helyett Henry a pályán.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Arsenal
Megy a második félidő.


47. PERC: Vége az első félidőnek, a Milan tükörsimán lehozta ezt a negyvenöt percet. Eddig nem ez az év meccse, a két gólon kívül gyakorlatilag nem sok említésre méltó esemény történt. Reméljük a második félidő nagyobb izgalmakat hoz.

SÁRGA LAP 47’
Antonini, Milan
Beleszállt a kapusba.


46. PERC:
Boateng ugrasztotta talpra a publikumot, lövése azonban kívülről érintette a hálót.

CSERE 44’
Arsenal
A leésürlő Koscielnyt Djourou váltja.


38. PERC: Ibrahimovic lépett ki a leshatáron, lerázta magáról Sagnát majd szélről a tizenhatos felé vette az irányt. Középre ívelt, ahol Robinho érkezett és tőle szokatlan módon fejjel vette be Sczesny kapuját, már 2-0!

GÓÓÓL 38’
Robinho, Milan
Fejjel vette be a kaput!


34. PERC:
Na, egy Nocerino kapáslövés! 12 méterről vagy tízzel ment mellé.

33. PERC: Az utóbbi percekben nem pörög túlzottan a meccs, cserébe megcsodálhattuk Ibrahimovicot, amit lesre fut – többször is.

SZABADRÚGÁS 25’
van Persie, Arsenal
Koscielny fejesét fogta Abbiati.


24. PERC:
Ibrahimovic birkózott egy jót Vermaelennel a tizenhatoson belül, szabadrúgás kifelé.

21. PERC: Nocerino a gólpassza után maga vállalkozott lövésre, nem sokkal, de fölé ment a labda.

15. PERC: Vezet a Milan! Már a félpályán letámadta ellenfelét a lombard gárda, az ellenakció végén Boatenget találta bántóan üresen a labda, a visszavárt játékos pedig előbb mellel maga elé tette a labdát, majd védhetetlenül a kapuba bombázott a felső léc segítségével, 1-0!

GÓÓÓL 15’
Boateng, Milan
Bombagól a léc alá!


13. PERC:
Seedorf nem tudta folytatni a játékot, Emanuelson érkezett a helyére, aki egyből lövésre vállalkozott, de eltörte a labdát.

CSERE 12’
Milan
Seedorf helyett Emanuelson a pályán.


9. PERC:
A középpályán szerzett labdát a Milan, az akció végén pedig Abate beadása pattant egy védőről az oldalhálóba. A harmadik szöglet is vérszegényre sikeredett. Közben a combját fájlaló Seedorfot ápolták az oldalvonal mellett.

SZÖGLET 6’
Milan
Előbb Seedorf, majd Robinho sarokrúgását tisztázták.


4. PERC:
Ott a válasz, Seedorf lőtt laposan, ez is mellé, bár ez ígéretesebb próbálkozás volt.

2. PERC: Megvolt a meccs első helyzetecskéje, Rosicky durrantott mellé bőven távolról.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Megy a meccs.
Piros-feketében a Milan, tiszta sárgában az Arsenal.


Előzetes:
Igen pikáns párharcot rendeznek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ugyanis a sorsolás összehozta az AC Milant és az Arsenalt. Van miért visszavágnia a lomabrd klubnak, ugyanis 2008-ban a BL ugyanezen szakaszában épp az Ágyúsok búcsúztatták az akkori címvédő Rossonerit. Akkor az angolok épp a San Siróban aratott 2-0-s sikerüknek köszönhették a továbbjutást. A Milanban ott lesz a sérüléséből visszatérő Kevin-Prince Boateng is.

A túloldalon Thierry Henry lehet a főszereplő, a rutinos gall támadónak ugyanis február 16-án lejár a kölcsönszerződése, így ez akár az utolsó meccse lehet az Arsenal dresszében. Arséne Wenger mindezek ellenére a kispadon kezdeti a veteránt.

A találkozón a magyar Kassai Viktor fújja majd a sípot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik