Foci

Hiddink ismét a PSV-hez kerülhet

Nyártól akár harmadszorra is az eindhoveni futballklub vezetőedzője lehet Guus Hiddink, Ernest Faberrel és Philippe Cocu-vel az oldalán.

A PSV nagy szeretettel várná vissza a szakembert, akinek vezetésével korábban hat bajnoki címig és egy BEK-győzelemig jutott a csapat – írja a goal.com nemzetközi futballportál.

A jelenlegi holland éllovas klubvezetőinek terveiben nem csak a sztármenedzser megszerzése áll, hiszen Philippe Cocu mostani asszisztensi munkájára, valamint az FC Eindhoven trénerének, Ernest Fabernek a tevékenységére is igényt tartanának.

Hiddink – akit a napokban többször szóba hoztak az angol válogatott irányításával – a török blama óta van állás nélkül, és várja az ajánlatokat. Könnyen lehet, hogy ő maga is szívesen térne vissza egykori szeretett klubjához, a PSV-hez, miután 2009-ben egy nagyon hullámzó szezont töltött a Chelsea-nél, majd az orosz válogatottnál sem tudott igazán eredményeket felmutatni.

A szezon kezdetén elutasítva az Inter és a Juventus ajánlatait, vissza szeretett volna térni a londoni „Kékekhez”, ám Roman Abramovics nem látta jónak, hogy a török válogatott mellett irányítsa csapatát.

A PSV Eindhoven legutóbb a 2007/08-as szezont nyerte meg, mely akkor hat év leforgása alatt volt az ötödik – melyből hármat Hiddink keze alatt szerzett az alakulat –, ám azóta nem sikerült a bajnoki trónra ülniük.

Talán minden adott, hogy a topcsapat és a topmenedzser egymásra leljen. Az egyetlen akadály, ami akár végső is lehet az egyezség létrejöttéhez, hogy Dick Advocaat, Bert van Marwijk és Louis van Gaal is pályázik a vezetőedzői posztra…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik