Foci

A Lyon kínkeserves győzelme

Az Olympique Lyon hazai pályán egy góllal verte a ciprusi Apoel Nicosiát a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Nagy kérdés volt, hogy az erős csapatoktól hemzsegő BL-ben is rettegett támadójátékra képes franciák be tudják-e darálni a nicosiai meglepetéscsapatot, vagy az Apoelnek marad reménye a visszavágóra.

A találkozó végig arról szólt, hogy a Lyon próbálkozott, az Apoel pedig ölte a focit. Nem is kicsit, a ciprusiak a klasszikus bunkerfocit játszották, a betömörülő nicosiai védelem ellen a gyors lyoni támadók nem tudtak lendületbe jönni.

A szünetig egy-egy ígéretes, de lesen elakadó támadás okozta az összes izgalmat, illetve a lyoni drukkerek között az, hogy mikor tudják kedvenceik begyötörni a vezető gólt.

A fordulás után sem változott az égvilágon semmi, az Olympique ment előre, az Apoel pedig kőkeményen védekezett, de a kontrákra nem maradt energiája.

A ciprusi ellenállás egy óráig tartott, ekkor az előrebóklászó Cris az egyik legaktívabb lyoni támadót, Alexandre Lacazette-t hozta helyzetbe, aki egy csel után lőtt, a labda megpattant, és a nyújtózó ciprusi kapus fölött behullott a kapuba.

A mérkőzés összefoglalója:



A ciprusiak ezután sem nyíltak ki, ennek ellenére Bastos növelhette volna a hazaiak előnyét, de a hajrában első és egyetlen zicceréig is eljutott az Apoel, de az addig unatkozó Lloris kapus védett.

A Lyon 1-0-ra legyőzte az Apoelt, a sovány előny is akár elég lehet a visszavágóra, ha az ellenfél Cipruson is inkább a biztonságra ügyel.

A másik keddi BL-nyolcaddöntőről, a Bayer Leverkusen-Barcelona mérkőzésről itt olvashat.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Olympique Lyon-Apoel Nicosia 1-0 (0-0)
Góllövő: Lacazette (58.)
Sárga lap: Pinto (52.), Marcinho (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik