Foci

Madridban már bajnok a Real

A madridi szurkolók és lapok már a bajnoki címet ünneplik, miután a gárda tízpontosra növelte előnyét a Barcelonával szemben. Mourinho óvatosabb.

“Még sok mérkőzés van hátra, mindegyiket nehéz megnyerni, és mostantól ez fokozottan igaz, mert a csapatok helyezésüknek megfelelően a kiesés elkerüléséért vagy az európai kupaszereplésért küzdenek” – mondta a Real portugál trénere.

José Mourinho szerint még 39 lépés választja el együttesét, hogy négy év után ismét bajnoki címet ünnepelhessen. Ezzel arra utalt, hogy a hátralévő 16 fordulóból 13 megnyerése – így 13-szor 3 pont – jelentené matematikailag a Real első helyét.

“A tízpontos előny ad némi hibázási lehetőséget számunkra, de minden meccs kemény lesz” – mondta Mourinho, akinek óvatosságra intő szavai süket fülekre találtak a médiában.

“Madrid közel van a bajnoki címhez, nehéz elképzelni, hogy másé legyen” – írta a Marca című sportnapilap. Az El País pedig úgy fogalmazott: “Cristiano befejezte a bajnokságot, mert az már a Realé és senki másé.”

A Real Madrid hétvégén – többek között Cristiano Ronaldo szezonbeli hatodik mesterhármasával – 4-2-re legyőzte a Levantét, míg ősi riválisa 3-2-re kikapott az Osasuna vendégeként, így a Real 58 ponttal, míg a katalán gárda 48-cal várja a hátralévő 16 fordulót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik