Foci

Juhász gólt szerzett a rangadón

Az Anderlecht magyar légiósa egyenlített a Standard Liege otthonában, majd csapata a győzelmet is megszerezte a belga labdarúgó-bajnokságban.

Tíz percet sem kellett várni az első gólra a Standard-Anderlecht rangadón a belga bajnokságban, a hazaiak egy tizenegyesgóllal szereztek vezetést – a játékvezető Juhász Roland szabálytalansága miatt ítélt büntetőt, pedig az eset a tizenhatoson kívül történt.

Az eredmény egészen a 76. percig nem változott, ekkor azonban Juhász fejelt gólt a hazai kapuba. A magyar védőnek ez volt a harmadik találata a szezonban.

A 89. percben a győztes gólt is megszerezte az Anderlecht, Mbokani volt eredményes, így 2-1-re nyert a listavezető.


“Furcsa mérkőzésen vagyok túl, hiszen a Standard elleni rangadó olyan esettel kezdődött, ami a védők rémálma: majd’ másfél méterrel a tizenhatos előtt szabálytalankodtam, a játékvezető viszont tizenegyest ítélt az ellenfél javára, amit gólra is váltott a házigazda. Mindig azt mondom, együtt érzek a játékvezetőkkel, nincs könnyű dolguk egy-egy szituáció elbírálásánál. Emiatt a felelőtlen döntés miatt speciel az asszisztenst hibáztatom, mert neki látnia kellett volna, hogy nem ért büntetőt a becsúszásom – a fűben a lábaim nyoma is ezt bizonyította, a vonal közelében sem volt. Egy ilyen eset megviseli a hátvédet, én is frusztrált voltam néhány percig, de tudtam, hogy túl kell tennem magam a sérelmemen. A csapat is megzavarodott a bekapott gól miatt, a huszadik perctől azonban megnyugodtunk és átvettük az irányítást. Aztán a jóisten visszaadta nekem azt, amit az ötödik percben a sors elvett: egy középre ívelt labdára indultam, és a kifutó kapust megelőzve a hálóba csúsztattam. Szerencsére a hajrában a fordítás is összejött a csapatnak, így folytatódott az idei remek sorozatunk – a mögöttünk álló öt rivális mindegyikét megvertük. Persze, a Jupiler League sajátos rendszere miatt nem dőlhetünk hátra, tizennégy bajnoki vár még ránk, de a négy alapszakasz-találkozó után feleződnek a pontok, és hiába vezetünk meggyőző előnnyel, a rájátszásban minden felsőházi gárda újra esélyessé lép elő. Ráadásul csütörtökön Európa-liga-összecsapás vár ránk, ami izgalmasnak ígérkezik, hiszen a holland AZ erős társaság, jó formát mutat az idén is, tehát igazi ki-ki mérkőzésre számítok. Ugyanakkor – természetesen – nekünk a nemzetközi kupában is a győzelem, no és a továbbjutás a célunk”
– fogalmazott a mérkőzés után Juhász Roland.

Eredmény – belga bajnokság
Standard Liege-Anderlecht 1-2 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik