Foci

Simán nyert a Manchester United a Liverpool ellen

Az angol labdarúgás klasszikus rangadóján sokkal jobban játszott a United, Luis Suarez egy tiszteletlen jelenetsor után gólt szerzett.

Nem kapott a kezdőben szerepet az a Hernandez, akiről Sir Alex azt mondta a Chelsea elleni 3-3 után, hogy a kezdőben lett volna a helye. Helyette ott volt a pályán kezdettől fogva Paul Scholes és a szerződését újabb egy évvel meghosszabbító Ryan Giggs.

A másik oldalon Craig Bellamy maradt ki a csapatból, ott volt viszont a pályán Luis Suarez. Először találkozott az uruguayi a francia Evrával, és megint “kezeskedett arról”, hogy róla szóljanak az első hírek a meccs kapcsán. Suarez nem fogadta el Evra kéznyújtását a bemutatkozásnál. Bővebben ide kattintva olvashatsz az esetről.

Az első nagy helyzet a Liverpool előtt adódott: Johnson húzta be középre a labdát a jobb oldalon, a védő a bal lábára tette a játékszert, majd alig lőtt a jobb kapufa mellé. Mindez a 10. percben történt. 21 percet kellett várni a United első nagy ziccerére, Giggs adta be a labdát a kapu elé, érkezett az üresen hagyott Scholes, de Reina nagy reflexszel kiöklözte a lasztit. A 42. percben Gerrard adott be jobbról, Ferdinand szögletre fejelt, majd a korner után Skrtel lőtt kapásból, fölé.

A félidő hosszabbításában Suarez ugrott ki egy labdával, a United térfelén elvitte Evra mellett, majd Ferdinanddal ütközött. A védő elrúgta a labdát, de az uruguayi lábát is. Nem történt Phil Dowd játékvezető szerint szabálytalanság.

A második félidő első négy perce rémálom volt a Liverpool számára, ugyanis ennyi idő elég volt arra, hogy a United, pontosabban Wayne Rooney eldöntse a mérkőzést. A 47. percben egy szöglet után Gerrard beleért a labdába, amely így a Chelsea ellen két büntetőt értékesítő Rooney-hoz került, ő pedig a kapuba bombázott (1-0).

Két perccel később Spearing eladta a labdát a Liverpool térfelén, a Manchester azonnal megindult a kapu felé, Valencia kiválóan vette észre az egyedül maradó Rooney-t, ő pedig laposan a kapu közepébe lőtt (2-0).

Az 59. percben összejöhetett volna a mesterhármas is, de Rooney nagy helyzetben, 8 méterre a kaputól nem tudta eldönteni, visszapasszolja-e Wellbecknek a labdát, vagy kapura lőjön. Odalett a lehetőség.

A 81. percben gyakorlatilag első helyzetét váltotta gólra a második félidőben a Liverpool. A vendégek elképzelés nélkül játszottak, de egy tért ölelő szabadrúgás után Ferdinandról Luis Suarez elé került a labda, ő pedig De Gea mellett a kapuba pöccintett (2-1).

A 91. percben egy szabadrúgás után kipattanó labdát Glen Johnson elemi erővel küldött kapra, De Gea bravúrral védett. A Pool tehát nem bírt egyenlíteni, a Manchester United nyerte a bajnokság klasszikus rangadóját. Csere nélkül…

A találkozó összefoglalója:

Eredmények – Premier League
Manchester United – Liverpool 2-1 (0-0)
Manchester United: De Gea – Rafael, Ferdinand, Evans, Evra – Giggs, Scholes, Carrick, Valencia – Wellbeck, Rooney
Liverpool: Reina – Johnson, Skrtel, Agger, José Enrique – Spearing (Carroll, 61.) – Kuyt (Adam, 75.), Gerrard, Henderson, Downing (Bellamy, 61.) – Suarez
gólszerzők: Rooney (47., 49.), illetve Suarez (81.)
sárga lap: Carrick (80.), illetve Downing (44.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik